Papendrecht plaatst gedenksteen omgekomen Papendrechters

Op de begraafplaats in Papendrecht is een speciaal monument opgericht ter nagedachtenis aan de Papendrechters die stierven door oorlogsgeweld. Twee jaar geleden zou het speciale monument al geplaatst worden, toen gooide corona echter roet in het eten. De gedenksteen werd deze week onthuld tijdens de 4 mei herdenking.

Papendrecht plaatst gedenksteen voor door oorlogsgeweld overleden Papendrechters

Bij de herdenking werd behalve bij de gedenksteen ook nadrukkelijk stilgestaan bij de actualiteit, de oorlog in Oekraïne. In verschillende delen van het land werd om die reden behalve het Wilhelmus ook het volkslied van Oekraïne gespeeld. Motto van de bijeenkomst in Papendrecht was ‘herdenken is nu waardevoller dan ooit’.

Onthuld door Kees Boer in herinnering aan zijn oom

De gedenksteen in Papendrecht werd onthuld door Kees Boer. Zijn oom, met dezelfde naam, kwam om een jaar voor Kees geboren werd. Hij sterf in Indonesië door oorlogsgeweld. Zijn oom ligt begraven op het bekende Nederlandse ereveld Pandu in Indonesië. Voortaan staat zijn naam nu ook op het monument op de begraafplaats in Papendrecht, de plaats waar hij woonachtig was.

Vergelijk hier de uitvaartverzekeringen

Heb jij wel eens stilgestaan bij jouw afscheid en onderken jij de waarde die een uitvaartverzekering heeft? Op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering. Ook worden de beste verzekeraars aan je voorgesteld, die je hier dus ook met elkaar kunt vergelijken. Op basis van dat vergelijk maak je altijd de voor jou beste keuze.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie