Ook zij overleden in 2020

zij overleden in 2020

Nadat we eerder onder meer al de in 2020 overleden sporters en muziekhelden hier optekenden, is het de hoogste tijd om ook andere BN’ers en wereldsterren die ons ontvielen in 2020 nog eenmaal voor het voetlicht te plaatsen. Ook zij overleden in 2020, maar staan voor altijd in ons geheugen gegrift.

Ongeval met de brommobiel

Zo overleed Aart Staartjes in 2020 op 81-jarige leeftijd. Staartjes overleed aan de gevolgen van een ongeval met zijn brommobiel. De acteur genoot grote bekendheid vanwege onder andere zijn rol als meneer Aart in Sesamstraat. Ook acteur Chadwick Boseman overleed in 2020. Hij mocht slechts 43 jaar oud worden. De Amerikaanse acteur werd bekend door de film Black Panther en overleed aan de gevolgen van darmkanker.

’t Is hier Fanasties

Corrie van Gorp overleed op 22 november 2020. Ze werd 78 jaar en vierde onder andere grote successen met André van Duin. Van Gorp was behalve comédienne ook danseres, zangeres en actrice en ze brak in de zeventiger jaren door. Ook Ursul de Geer is niet meer onder ons. Hij blies op 8 december zijn laatste adem uit, op 74-jarige leeftijd. De Geer was onder meer regisseur maar werd toch vooral bekend door het tv-programma ’t Is hier Fantasties! In dat programma volgde De Geer Nederlandse vakantiegangers op hun vakantieadres.

De beste hulpsinterklaas

Bram van der Vlugt overleed in 2020 aan de gevolgen van corona. Van der Vlugt was een zeer veelzijdig man en wordt door velen beschouwd als de beste hulpsinterklaas die de Goedheiligman ooit had. Van der Vlugt werd 86 jaar. Op 93-jarige leeftijd kwam ook Leonie Kooiker om het keven. Kooiker schreef tak van bekende boeken en won met haar eerste boek meteen een Gouden Griffel.

George Floyd en Black Lives Matters

Misschien wel de meest besproken dood was die van de Amerikaan George Floyd. Agenten hielden minutenlang een knie in de nek van Floyd, die aan de gevolgen daarvan overleed. Black Lives Matters, ondertussen weet iedereen wat dat is, ontstond naar aanleiding van de dood van Floyd.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie