Dertiende coronadode op Curacao

dertiende coronadode op Curaçao

Op Curaçao was recent sprake van de dertiende coronadode. Het aantal besmettingen ligt er nu iets boven de 300. Het steekt schril af bij de cijfers in ons land. Dat die cijfers lager zijn is logisch en heeft ook te maken met het feit dat er 100 keer minder mensen wonen.

Dertiende coronadode op Curaçao, 39 mensen besmet tijdens de kerstdagen

De dertiende die tijdens de kerstdagen overleed, lag al enige tijd op de intensive care van het CMC. Tijdens de kerstdagen raakten 39 mensen besmet met Covbid-19. Daarmee lijkt het Caribisch deel van ons land het goed te doen. Van Nederland kreeg het een steunpakket en in het voorjaar was er ook op Curaçao sprake van een lockdown. De kroegen gingen dicht en evenementen werden geannuleerd.

Cijfer lag enige tijd op 0

De lockdown sorteerde effect, want op een gegeven moment was er niemand meer besmet op Curaçao. Momenteel ligt dat cijfer voor Curaçao dus hoger. Toch blijft men er vooral ontspannen in de strijd tegen het coronavirus. Wellicht dat het lage aantal besmettingen en doden ook te maken heeft met het feit dat de meeste Mensen het grootste deel van de dag buiten zijn.

Beademingspakket en intensive care units

Tijdens de lockdown en met dank aan het steunpakket is men op Curaçao toch goed geprepareerd. Het kocht onder meer beademingsapparatuur en intensive care units en kan de strijd tegen het virus prima aan. Wel is en blijft de avondklok van kracht op het eiland.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie