Geen tijd voor rouw; woningcorporaties tonen geen mededogen

woningcorporatie toont geen mededogen

Het zal je maar gebeuren. Je verliest je vader of verliest zelfs je vader en moeder in een keer en krijgt geen tijd voor rouw. Amper bekomen van de schrik ligt er namelijk een brief op de mat dat je het huis uit moet, de hoofdhuurder is immers overleden en dus kun jij ook vertrekken. Het overkwam Semra (24) of eigenlijk; het overkwam haar niet. Dit met dank aan de rechter.

Geen tijd voor rouw, of ze het huis wilde verlaten..

Twee maanden geleden overleed de vader van Semra aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Het verdriet was enorm. Ruim zes weken later meldde woningcorporatie Eigen Haard zich echter. Semra moest het huis verlaten, liefst zo snel mogelijk. ‘Je krijgt niet eens de tijd te rouwen’, zei ze. Uiteraard spande ze een rechtszaak aan en die diende deze week.

Wat is dan de menselijke maat?

Gelukkig voor haar toonde rechter mededogen en mag ze in het huis van haar overleden vader blijven wonen. Nog erger is het verhaal van Mustafa, die vorig jaar zijn vader en moeder verloor. Hij kreeg eveneens snel na de dood van zijn ouders een brief om te vertrekken. Mustafa kon toen niet anders dan zijn spullen pakken. Onlangs nog lieten de woningcorporaties samen weten de menselijke maat te hanteren, zeker met het oog op corona. Semra en Mustafa weten niet wat de corporaties daar nou precies mee bedoelen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie