“Over Mijn Lijk” laat je nadenken over je eigen uitvaart

over mijn lijk
Over Mijn Lijk doet je nadenken over je leven en uitvaartwensen

Het TV programma ‘Over Mijn Lijk’ wat op BNNVARA wordt uitgezonden bevat vaak ontroerende verhalen van jonge mensen die plots oog in oog komen te staan met de dood. Dit maakt dat zij gaan nadenken over hoe ze het leven dat hen nog rest willen invullen en ook over hoe hun uitvaart eruit moet komen te zien. Maar het programma brengt meer teweeg..

De verhalen uit ‘Over Mijn Lijk’ komen binnen

Je bent jong en je hebt je hele leven nog voor je. Plots hoor je dat je niet lang meer te leven hebt. Je kunt letterlijk de maanden en weken tot je dood aftellen. Wat ga je dan doen? In het tv-programma ‘Over mijn lijk’ worden wekelijks verhalen van jonge mensen verteld die dit meemaken. Bijvoorbeeld de 19-jarige Daan. Hij ontdekt na plotselinge hevige hoofdpijn dat hij een hersentumor heeft. Na een operatie, chemo en bestralingen lijkt de tumor weg te zijn. Maar niets is minder waar. Een jaar later is de tumor terug en verspreid naar drie andere plekken. Dit keer is er niets aan te doen. Dit zijn verhalen uit het hart gegrepen en ontroerend. Menig kijker komt er niet mee weg de afleveringen te zien zonder een traantje weg te pinken.

Hoe komt het dat we zo geraakt worden door de verhalen uit het programma ‘Over Mijn Lijk’?

Het is niet gek dat je geraakt wordt door de verhalen uit het ‘Over Mijn Lijk’ tv-programma. De verhalen zijn puur en oprecht. Je gaat je identificeren met de hoofdpersoon in het verhaal en onbewust ga je een vergelijking maken met je eigen leven. Wat zou jij doen? Wat als jij nog maar 3 maanden te leven had? Wie zou je bij je willen hebben? Zou je hetzelfde doen als de persoon uit de aflevering of juist totaal niet. Zaken waar je automatisch over gaat nadenken.

Ook gedachten over je eigen uitvaart schieten door je hoofd

Het zou zomaar kunnen dat je na het kijken van ‘Over mijn lijk’ gaat nadenken over je eigen uitvaartwensen. Want als je denkt over hoe de laatste maanden van je leven zouden kunnen verlopen, dan denk je ook snel over wat er daarna komt; de uitvaart. Het is niet vreemd dat er gedachten opkomen over of je eigenlijk begraven of gecremeerd wil worden. Welke muziek je mooi zou vinden op je uitvaart en misschien waar deze gehouden zou moeten worden volgens jou. Maar naast deze gedachten over je eigen uitvaart laat het programma je hopelijk ook inzien dat het leven iets heel moois is waar we iedere dag van moeten genieten.  

Tips om nu te doen:

5/5 - (15 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert

Plaats een reactie