3 Grootste Voordelen van Uitvaartverzekering in Natura

dela uitvaartverzekering natura
Onbezorgd leven met een uitvaartverzekering in natura

Afscheid nemen is meestal ver weg en soms ineens dichtbij. Op die momenten komt er veel op je nabestaanden af. Emotioneel gezien, maar vaak ook op praktisch vlak. Er moeten beslissingen genomen worden over bijvoorbeeld de bloemen, kaarten en de invulling van de dienst. Een goed geregeld afscheid geeft rust en houvast je nabestaanden. Met een uitvaartverzekering regel je nu dat alles straks bij overlijden goed geregeld is. Op die manier laat je de mensen van wie je houdt met liefde en zorg achter als jij er niet meer bent. Lees meer over uitvaartverzekering in natura.

Wat is een uitvaartverzekering in natura?

Bij een uitvaartverzekering verzeker je de kosten van een uitvaart. Dat kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een geldbedrag verzekeren. Je nabestaanden krijgen dat bedrag uitgekeerd om de uitvaart zelf te regelen. Kies je voor een uitvaartverzekering in natura? Dan verzeker je een pakket aan uitvaartdiensten zoals een kist, een rouwauto en de crematie of begrafenis. Meestal bevat de dekking de meest belangrijke onderdelen van een uitvaart. Het is ook mogelijk om aanvullende diensten te verzekeren, afhankelijk van jouw wensen.

Voordeel #1: Nabestaanden hoeven minder te regelen bij een uitvaartverzekering in natura

Omdat er al veel is vastgelegd bij een natura uitvaartverzekering, hoeven nabestaanden veel minder te regelen. Als je bijvoorbeeld kiest voor een natura uitvaartverzekering bij een uitvaartverzekeraar zoals DELA, dan helpt DELA je nabestaanden bij het regelen en verzorgen van de begrafenis of crematie. Zo wordt bijvoorbeeld alles rondom de verzorging en het vervoer van de overledene geregeld. En uiteraard helpt de uitvaartverzorger bij het regelen van de afscheidsbijeenkomst zelf. Zo helpt DELA de nabestaanden een mooi afscheid te geven. Een mooi afscheid zorgt tenslotte voor fijne herinneringen. Bekijk hier wat er verzekerd is bij het DELA UitvaartPlan in diensten, de uitvaartverzekering in natura van DELA.

Voordeel #2: Jouw wensen nu al vastleggen

Nadenken over je uitvaart is niet makkelijk. Ongeveer de helft van de Nederlanders heeft ideeën over de eigen uitvaart, maar spreekt deze wensen niet uit. Toch is het goed om hierbij stil te staan en dit vast te leggen. Voor nabestaanden is het heel troostend de wensen van hun dierbaren te kennen. Bij een uitvaartverzekering in natura kun je jouw wensen vooraf aangeven. Hierdoor weten je nabestaanden precies hoe jij je afscheid voor ogen hebt. Op die manier geeft het hen houvast en kunnen zij met een gerust hart de keuze maken die het beste bij hen past. DELA kan je helpen met het overzichtelijk vastleggen van je wensen. Met behulp van ‘Mijn uitvaartwensen’ kun je eenvoudig en kosteloos beschrijven hoe jij je afscheid voor je ziet.

Voordeel #3: Door inkoopvoordeel een lage premie bij natura uitvaartverzekering

Met een uitvaartverzekering in natura hoeven de nabestaanden zich op het moment van de uitvaart geen zorgen te maken over de kosten. Gedurende de looptijd van de verzekering betaal je maandelijks premie om je tegen hoge uitvaartkosten te verzekeren. Een uitvaart kost al snel tussen de € 7.000 en € 9.000 en die kosten blijven stijgen. Sluit je een uitvaartverzekering in natura bij DELA? Dan profiteren jij en je nabestaanden bijvoorbeeld van een inkoopvoordeel van zo’n € 2.100. Naast het inkoopvoordeel, houdt DELA de premies laag door winstdeling. Dit is mogelijk omdat DELA als coöperatie geen winst als doel heeft, maar wel winst maakt. Hierdoor is de DELA uitvaartverzekering waardevast waardoor je altijd de afgesproken uitvaart krijgt.

Tip: Zorg na de uitvaart

Er komt veel op de nabestaanden af rondom een overlijden. Door het afsluiten van een uitvaartverzekering regel je nu dat straks alles goed geregeld is. Je hebt geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst en bij een uitvaartverzekering in natura is er al veel geregeld voor de begrafenis of crematie. Maar afscheid nemen stopt niet bij de uitvaart: dan begint het pas. Naast het verwerken en rouwen, zijn er financiële en administratieve zaken die afgehandeld moeten worden. Vaak moet er een kamer leeggehaald worden of een huis worden verkocht. Met haar nabestaandenzorg helpt DELA ook na het afscheid nabestaanden bij het regelen van praktische, financiële, juridische en administratieve zaken. Zo biedt DELA unieke nazorg voor de nabestaanden waardoor zij in alle rust hun verlies kunnen verwerken.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met DELA.

Rate this post
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)