NFI gaat hulp bieden bij onderzoek doodsoorzaak

NFI gaat hulp bieden bij onderzoek doodsoorzaak. Dit heeft alles te maken met de te grote druk die er gelegd wordt op de forensische artsen. Er is namelijk een behoorlijk tekort aan dergelijke artsen. Omdat er maar weinig tijd is om altijd de doodsoorzaak te kunnen onderzoeken, kunnen misdrijven over het hoofd worden gezien. om die reden is er een pilot gestart. Forensische artsen kunnen bij deze pilot de hulp inroepen van het Nederlands Forensisch Instituut.

NFI gaat hulp bieden bij onderzoek doodsoorzaak, pilot duurt vier jaar

Het project zal in eerste instantie ver jaar duren. Er werken twee ziekenhuizen mee aan de proef. Mochten er twijfels zijn over een doodsoorzaak? Dan kan een forensische arts of het NFI één van beide ziekenhuizen vragen voor het uitvoeren van nader onderzoek. Dit zal vooral aan de orde zijn als plotseling jonge mensen komen te overlijden of wanneer sprake is van verdachte omstandigheden. Betrokken partijen hopen op deze manier vaker de doodsoorzaak vast te stellen en kunnen er ook meer misdaden aan het licht komen.

Vergelijk hier de verschillende verzekeringen en maak de voor jou beste keuze

Heb jij wel eens nagedacht over jouw afscheid en heb jij in dat kader al een uitvaartverzekering afgesloten? Hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl lees je alles over deze verzekering. Je wordt voorgesteld aan de beste verzekeraars en kunt ze vergelijken om zo altijd de voor jou beste keuze te maken.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie