Bij condoleances meer drukte dan bij uitvaarten

meer drukte bij condoleances

Vandaag zijn de extra maatregelen wat betreft het bezoek van uitvaarten in ons land ingegaan. Mochten tot vandaag nog honderd mensen een uitvaart bijwonen, vanaf vandaag is dat aantal gehalveerd en eis er nog slechts ruimte voor vijftig mensen. Het maakt de uitvaart voor de nabestaanden nog lastiger. Zij moeten uiteindelijk immers keuzes maken wie wel en wie niet welkom is.

Bij condoleances meer drukte; familie moet pijnlijke keuzes maken

Want vijftig mensen heb je zo. Neem maar eens een gezin van vijf mensen. Dan zit je al snel op vijftig mensen en moeten vrienden en bekenden vaak teleurgesteld worden, en kan zelfs een deel van de familie niet bij de uitvaart aanwezig zijn. Het maakt de situatie er alleen maar verdrietiger op. Bij de condoleances op de avond voor de uitvaart mag iedereen komen, als er maar niet meer dan twintig mensen tegelijk binnen zijn. Daarom is het in de praktijk drukker bij condoleances dan bij de uitvaart. Veel drukker zelfs.

Maatregelen vorig jaar waren nog strenger

Toch waren de maatregelen tijdens de eerste corona golf zwaarder . In maart vorig jaar mochten er slechts dertig mensen bij de uitvaart zijn. Ook was er toen geen ruimte voor een condoleance. Medewerkers van crematoria en rouwcentra geven ondertussen aan dat zeven van de tien mensen die momenteel begraven of gecremeerd wordt aan corona gerelateerd is.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie