Britse variant (voorlopig) corona niet bewezen dodelijker

Britse variant corona

Boris Johnson was duidelijk. Hij liet onlangs weten dat corona in de vorm van de Britse variant en besmettelijker en dodelijker was. Hij zei dat nogal stellig, zonder er verder bewijs voor te leveren. Dat bewijs is er wel voor de extra besmettelijkheid van de Britse variant. Met name over de extra doden die de Britse variant op zou leveren is echter onduidelijkheid.

Britse variant niet bewezen dodelijker

Een rapport van SAGE vertelt dat in zeven van de tien ziekenhuizen wel degelijk sprake is van een verhoogd sterftecijfer sinds de uitbraak van Covid-19. Het bewijs dat echter geleverd wordt voor het verhoogde sterftecijfer is uiterst vaag. Bovendien lijkt het nog veel te vroeg om te kunnen stellen of de variant van Covid-19 dodelijker is. Het duurt immers weken voor iemand die besmet raakt eerst ziek wordt en eventueel aan de ziekte komt te overlijden. Daardoor is het voor conclusies nog veel te vroeg.

Risico op overlijden doorn corona blijft klein

Daarmee staat alleen nog steeds de conclusie dat het risico op overlijden door corona nog steeds aan de lage kant is. Ondertussen liet het RIVM weten dat de verdubbelingstijd van de corona variant op 8,7 dagen ligt. Ook dit een cijfers dat bewezen kan worden.. Daarmee lijken de woorden van Boris Johnson dus wat aan de voorbarige kant.

Daling coronabesmettingen verloopt te langzaam

Ondertussen verloopt de daling van de corona besmettingen in ons land niet snel genoeg, zo liet het RIVM vandaag weten. Dat heeft mogelijk weer te maken met het gebrek aan snelheid waarmee in ons land gevaccineerd wordt.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie