Uitvaart Kasper Kardolus, schermicoon is overleden

Kasper Kardolus is overleden. Kardolus werd 85 jaar en zijn overlijden werd door zijn familie bekend gemaakt. Kardolus was een icoon binnen de internationale schermsport.

Kasper Kardolus is overleden; schermicoon werd 85 jaar

Zo was Kardolus de eerste Nederlander met een eigen schermzaal, die hij in 1976 realiseerde in Zoetermeer. ‘Zaal Kardolus’ was zeer succesvol. Het behaalde in totaal 137 nationale titels. Kardolus was zelf een zeer begenadigd schermer. Hij behaalde verschillende nationale titels. Ook zijn zonen Oscar, Olaf, Arwin en dochter Yvette werden meerderde keren Nederlands kampioen.

Succesvol als schermer en als coach

Ook als coach was Kardolus zeer succesvol. Hij begeleidde topschermers als Stephane Ganeff en Pernette Osinga. Meerdere van zijn leerlingen namen onder zijn leiding deel aan de Olympische Spelen. Kardolus werd in 1995 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. In 2007 wed hij bovendien geëerd met de gouden erepenning van de FIE, de wereldschermbond. Hij werd onderscheiden vanwege de vele verdiensten die hij had voor de schermsport.

Kardolus liet niet met zichzelf en de schermsport sollen

Kardolus was iemand die echt van zich afbeet, altijd voor de schermsport op kwam en nooit met zich liet sollen. Hij heeft met die houding bijzonder veel voor de schermsport betekent en om die reden is binnen de schermwereld zeer geschrokken gereageerd op zijn overlijden.

Deel je herinneringen aan Kasper Kardolus hier

Koester jij warme herinneringen aan Kasper Kardolus? Deel ze dan hier op deze website – onderaan de pagina- met ons. Er is bovendien ruimte om condoleances over te brengen aan de nabestaanden.

5/5 - (1 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie