Uitvaart Geert Eijgelaar, oud-burgemeester Lemsterland is overleden

Geert Eijgelaar is overleden. De voormalige burgemeester van de voormalige Friese gemeente Lemsterland is 94 jaar oud geworden. Met Eijgelaar verliest Friesland een zeer markant politicus.

Geert Eijgelaar is overleden op 94-jarige leeftijd

Geert Eijgelaar overleed in Leeuwarden en hij was van 1984 tot 1992 burgemeester van de gemeente Lemsterland. Hij behoorde bij de elf nieuwe burgemeester die op1 pril 1984 aangesteld werden na de gemeentelijke herindeling in de provincie Friesland.  Voor hij burgemeester werd van Lemsterland, was Eijgelaar aanvankelijk wethouder van de gemeente Leeuwarden. Vervolgens werd hij interim burgemeester van de voormalige gemeente Hennaarderaldeel. Vervolgens werd hij burgervader in de gemeente Lemsterland.

De bekendste burgemeester van Friesland

Eijgelaar was van huis uit van de ARP, later verhuisde hij naar het CDA. Eijgelaar nam in 1992 afscheid en bij dat afscheid kreeg hij louter lovende woorden. Hij werd in die tijd overigens de bekendste burgemeester van Friesland genoemd, iets dat zeker ook te maken had met zijn wat forse en indrukwekkende postuur.

Gaf wethouders nadrukkelijk de ruimte

Ook zijn manier van optreden baarde opzien en maakte indruk. Nam hij als burgemeester het woord, dan had zijn verhaal vaak veel weg van een preek. Eijgelaar was altijd duidelijk en stond echt voor zijn zaak. Ook was hij een burgemeester die al zijn wethouders de ruimte bood, iets dat door deze mensen bijzonder gewaardeerd werd.

Deel je herinneringen aan Geert Eijgelaar

Heb jij mooie herinneringen aan Eijgelaar? Dan kun je die hier op deze website – helemaal onderaan deze pagina- met ons delen. Je kunt er eveneens condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Geert Eijgelaar.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie