Uitvaart Jan van Ommen, organisator Ster van Zwolle is overleden

Jan van Ommen is overleden. De Zwollenaar genoot grote bekendheid als drijvende kracht achter de wielerwedstrijd de Ster van Zwolle. Van Ommen overleed op 74-jarige leeftijd aan de gevolgen van hartfalen. Behalve dat Van Ommen bekend was vanwege de organisatie van de Ster van Zwolle, was hij ook al de drijvende kracht achter de Omloop van de IJsseldelta.

Jan van Ommen is overleden, wielerkenner werd 74 jaar oud

Van Ommen verbleef vanwege hartklachten al enige tijd in het ziekenhuis. Dat was ook meteen de reden dat de opening van het wielerseizoen in Zwolle dit jaar geen doorgang vond. Jan van Ommen was een bekend gezicht binnen de wielerwereld. Niet voor niets kreeg hij van de KNWU in 2020 het Gouden Wiel. Dit geldt als de belangrijkste wieleronderscheiding in ons land.

Drijvende kracht achter de Ster van Zwolle

Van Ommen kreeg jaren geleden al het dringende verzoek om het vanwege zijn gezondheid wat rustiger aan te doen. Het bloed kroop echter waar het niet kan gaan en dus bleef hij zich inzetten voor de wielersport. Van Ommen maakte carrière binnen de krantenwereld. Die expertise kwam hem goed van pas toen hij betrokken raakte bij de organisatie van wielerwedstrijden, zeker als het om de public relations ging.

Deel jouw herinneringen aan Jan van Ommen

Heb jij speciale herinneringen aan Jan van Ommen? Deel ze dan op deze website, onderaan de pagina. Je kunt er eveneens condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jan van Ommen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie