Uitvaart Jamal Edwards, Britse DJ is overleden

In Londen is Jamal Edwards overleden. Edwards was een bekende DJ en was eveneens oprichter van SBTV. Edwards is overleden door een ‘plotse ziekte’, waarover geen nadere details bekend gemaakt zijn. Het Britse muziekfenomeen werd slechts 31 jaar.

Jamal Edwards overleden; muziekwereld in shock

Edwards was een veelgevraagde DJ. Hij genoot echter ook al grote bekendheid vanwege de oprichting van SBTV. Dit is een online muziekplatform. Met dank aan SBTV en dus Edwards lanceerden sterren als ED Sheeran, Jessie J en Dave en Skepta hun succesvolle loopbaan. Niet voor niets werd Edwards een pionier van de Britse rap en grimemuziek genoemd. In 2014 werd de DJ benoemd tot ‘Member of the British Empire’, dit voor zijn grote bijdrage aan de muziekwereld.  Voorts was hij ambassadeur van ‘The Princes’s Trust’, een organisatie die zich inzet om jongeren te helpen bij het starten van een eigen bedrijf.

Deel je herinneringen aan de Britse DJ hier

Afgelopen zaterdag was Edwards nog te gast bij de uitreiking van de Brit Awards, en dag later was hij nog als DJ te gast in Noord Londen. Het nieuws dat Jamal Edwards is overleden sloeg in als een bom bij de muziekwereld. Koester jij warme herinneringen aan Jamal Edwards? Deel die dan op deze website, onder aan deze pagina.

5/5 - (6 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie