Uitvaartverzekering Islamitisch

Uitvaartverzekering Islamitisch

uitvaartverzekering islamitischBij het verzorgen van een uitvaart op basis van de Islamitische regels en tradities is vakwerk. Tegenwoordig zijn er zo’n 40 begraafplaatsen in Nederland waarbij men aan de Islamitische regels betreffende een begrafenis kan voldoen. Voorheen troffen velen een regeling voor de uitvaart bij speciale banken. Mede door het verdwijnen van veel van deze banken (door bijvoorbeeld een gebrek aan de vereiste vergunningen), bieden veel Nederlandse uitvaartverzekeraars nu de mogelijkheid om ook in Nederland een uitvaartverzekering Islamitisch af te sluiten.

Uitvaartverzekeringen die bij jouw wensen kunnen passen:


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

De wensen bij een uitvaartverzekering Islamitisch

Een van de meest belangrijke factoren bij een echte Islamitische begrafenis is het gegeven van de eeuwige rust voor de overledene. Hierbij staat centraal dat het graf niet wordt geruimd na bepaalde tijd. Ook in Nederland is het mogelijk om ervoor te zorgen dat deze wens gerespecteerd wordt. Gezien het feit dat het graf voor lange tijd beschikbaar is en blijft, zijn hier vaak wel extra kosten aan verbonden. Tevens is het uiteraard mogelijk om de overledene te begraven in het buitenland. Bij jouw uitvaartverzekering Islamitisch kun je alle wensen kenbaar maken, waarna men met het uiterste respect zorg draagt voor een goede afwikkeling.

De begrafenis volgens de uitvaartverzekering Islamitisch

In de meeste gevallen wordt een overledene binnen 24 uur na het overlijden begraven volgens de Islamitische tradities. In Nederland stelt de wet dat er minimaal 36 uur tussen het tijdstip van overlijden en het begraven of cremeren van de overledene moet zitten. Ook het drie maa wassen van de overledene en het in doeken wikkelen van het lichaam moet volgens bepaalde regels gedaan worden. De maatschappij die een uitvaartverzekering Islamitisch in haar pakket aanbiedt, is op de hoogte van deze regels en wensen. Dit brengt met zich mee dat het ook in Nederland mogelijk is om een Islamitische begrafenis te regelen.

Een uitvaartverzekering Islamitisch, een geruststellende gedachte

Ook in ons eigen Nederland kan een uitvaartverzorger in combinatie met een uitvaartverzekering Islamitisch alles zo regelen zoals jij dat wenst. Zo weet je zeker dat je niet hoeft te reizen om de uitvaart van je geliefden in het buitenland te regelen. Alle wensen zijn bespreekbaar en de meeste Nederlandse uitvaartverzekeraars zijn echt zeer goed op de hoogte van de Islamitische gebruiken en wensen wat betreft het regelen van de uitvaart. Dit is voor velen een geruststellende gedachte en maakt het mogelijk om al jong een uitvaartverzekering Islamitisch af te sluiten voor het overlijden op latere leeftijd.

4.3/5 - (30 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert