Uitvaart Bobby Rydell, zanger en acteur is overleden

Bobby Rydell is overleden. De zanger en acteur werd 79 jaar oud. Over de doodsoorzaak van de zeer populaire zanger is niets bekend gemaakt. Wat wel zeker is, is dat hij in met name de zestiger jaren van de vorige eeuw een tieneridool was.

Bobby Rydell is overleden op 79-jarige leeftijd

De officiële naam van Bobby Rydell was overigens Robert Ridarelli. Al vroeg was hij volop met muziek bezig. Hij nam deel aan tal van verschillende talentenjachten en het wachten was dan ook op de eerste hit. Die kwam er in 1959, met de wereldhit Kissin’ Time. Later scoorde de zanger nog veel meer hits met onder andere We Got Love, Wild One, Swingin’ School en een cover van het bekende Volare.

Ook bekend van de film Bye Bye Birdie

Rydell was niet alleen succesvol in de muziek. Zo debuteerde hij in 1963 in de filmversie van Bye Bye Birdie. In deze film speelde de overleden zanger de rol van Hugo Peabody. De populariteit van de zanger en acteur kende in de zestiger jaren amper grenzen. Zo zeer zelfs, dat in de musical Grease de school van de hoofdrolspelers de naam ‘Rydell High’ genoemd werd.

Deel je herinneringen aan Bobby Rydell op deze website

Heb je speciale herinneringen aan Bobby Rydell? Dan kun je die herinneringen met ons delen hier op de website. Er is inderdaad deze pagina voldoende ruimte voor vrijgemaakt. Je kunt er ook jouw condoleances uitbrengen aan de nabestaanden.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie