DELA neemt Yarden over: wat merk je ervan als klant?

Uitvaartverzekeraar Yarden wordt overgenomen door de grootste uitvaartverzekeraar DELA. De grootste reden hiervoor is dat Yarden al jarenlang moeite heeft met haar financiële situatie. In dit artikel lees je wat je ervan merkt als klant van DELA en Yarden.

Yarden in financiële problemen: DELA biedt hulp

overname dela yarden
Voordeel voor verzekerden Yarden door overname door DELA

In Nederland zijn er zo’n 400.000 mensen verzekerd bij Yarden. Zij kregen eerder dit jaar bericht dat bij elke kostenstijging ze dit zelf moesten betalen of om ervoor te kiezen om elementen in hun uitvaart te laten ontbreken. Denk hier aan eten & drinken na de plechtigheid, kistendragers of rouwauto’s.

DELA heeft nu gekozen om deze maatregel niet door te laten voeren. DELA is namelijk een gezond bedrijf met voldoende financiële reserves. Dit is dus een flink voordeel voor verzekerden van Yarden.

Goedkopere uitvaarten door verzekerden DELA en Yarden

Zowel Yarden als DELA hebben crematoria en uitvaartcentra door heel Nederland. Door de overname van Yarden zal er op sommige zaken bespaard kunnen worden, waardoor de uitvaarten goedkoper zullen worden door verzekerden. Het kan dus

Overname Yarden nog niet helemaal zeker

De voorgenomen overname van Yarden door DELA moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders zo meldt DELA op haar website. Als zij ermee akkoord gaan dan is de overname begin 2020 een feit. Het blijft tot dan nog wel mogelijk om een Yarden uitvaartverzekering af te sluiten. Het is tot dan voor verzekerden ook niet nodig om actie te ondernemen.

5/5 - (7 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert
Laatste berichten van Kasper, Uitvaartverzekering expert (alles zien)

1 gedachte over “DELA neemt Yarden over: wat merk je ervan als klant?”

Plaats een reactie