De drie grootste voordelen van een crematieverzekering

Het is verstandig om een uitvaartverzekering af te sluiten in de vorm van bijvoorbeeld een crematieverzekering. Met een crematieverzekering bescherm je jouw nabestaanden tegen de hoge kosten van een crematie na jouw overlijden. Kies je voor een crematieverzekering, dan wordt er geld uitgekeerd na jouw overlijden of krijg je als nabestaande diensten aangeboden voor het organiseren van een passende uitvaart. In beide gevallen hoef jij je dan dus geen zorgen te maken over de hoge kosten van een passend afscheid die jouw nabestaanden dan moeten voldoen.

De voordelen van het afsluiten van een crematieverzekering

Een crematieverzekering heeft eigenlijk wel meer dan drie voordelen. Het grootste voordeel is dat je al voor een klein bedrag per maand verzekerd bent van een verzorgde uitvaart. Kies je voor een crematieverzekering, dan hoef jij je ook geen zorgen te maken over hogere uitvaartkosten in de toekomst. De waarde van jouw verzekering groeit namelijk mee en de premie zal jaarlijks worden geïndexeerd. Ook kies je met een dergelijke verzekering voor flexibiliteit. Je kunt de crematieverzekering gemakkelijk aanpassen om zo een passende uitvaart te regelen.

De drie grootste voordelen op een rij

Er zijn tal van redenen aan te voeren om voor een crematieverzekering te kiezen. We hebben de drie belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet.

#1. Zekerheid dat de crematie ook betaald kan worden

Heb jij een crematieverzekering afgesloten, dan weet je zeker dat de crematie ook echt betaald kan worden. De premie van de verzekering groeit namelijk mee met de kosten van de uitvaart.

#2. Altijd een passend afscheid

Kies jij voor een crematieverzekering, dan ben je goed verzekerd voor je uitvaart. De  uitvaartverzorgers regelen en verzorgen de uitvaart dan passend naar jouw wensen. Ook zijn ze er voor de nabestaanden en nemen hen zorg uit handen.’

#3. Geen financiële stress voor de nabestaanden

Een groot voordeel van het afsluiten van een crematieverzekering is dat jij de nabestaanden niet achterlaat met hoge uitvaartkosten. Zij hoeven immers niet op te draaien voor de kosten van jouw crematie. Daarnaast is bij overlijden snel geld van de uitvaartverzekering beschikbaar, daarmee voorkom je dat er geldproblemen zijn rondom het voldoen van kosten rondom jouw uitvaart.

Kies je voor een verzekering in natura of in geld?

Wat betreft deze verzekeringen zou je een beroep kunnen doen op uitvaartverzekeraar DELA. Je hebt dan de keuze uit een verzekering in diensten, terwijl je aan de andere kant ook kunt kiezen voor een verzekering in geld. Kies je voor een verzekering in diensten, dan weet je zeker dat de basisdiensten voor een crematie verzekerd zijn. Denk bijvoorbeeld aan de crematie of de begrafenis, en het vervoer en verzorging van de overledene. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Omdat geen enkele uitvaart hetzelfde is, zit er bij een DELA verzekering in diensten ook een aanvullend bedrag voor eigen wensen. Dit bedrag kun je vrij besteden. Bijvoorbeeld voor de bloemen of een drankje en een hapje. Deze extra’s zitten namelijk niet in het dienstenpakket. Je kunt ook kiezen voor een crematieverzekering in geld. Hiermee verzeker je een geldbedrag. De hoogte van het geldbedrag mag je zelf bepalen. Met dat bedrag kunnen je nabestaanden vervolgens zelf de crematie regelen. 

Met een crematieverzekering behoed jij jouw nabestaanden voor hoge uitvaartkosten

Hoe dan ook; in alle gevallen is het verstandig om een dergelijke verzekering af te sluiten. De kosten van een crematie zijn hoog, en  de mensen van wie je houdt, wil je achterlaten zonder zorgen over hoge uitvaartkosten. Het is overigens verstandig om al op zo jong mogelijke leeftijd een crematieverzekering af te sluiten. Op die manier betaal je een kleiner bedrag per maand en ben je verzekerd van een goed verzorgde uitvaart en behoed jij jouw nabestaanden voor onvoorziene hoge uitvaartkosten. En als je kiest voor een geldverzekering dan beschikken je nabestaanden snel over geld om je uitvaart te regelen.

5/5 - (9 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie