Crematiekosten

Wat zijn de gemiddelde crematiekosten?

De meesten van ons staan liever niet al te lang stil bij ons eigen overlijden. Dat is heel gewoon. Toch kan het een heel rustig gevoel geven om het een en ander wel te regelen voor de toekomst. Zo heb jij de keuze om jouw kinderen of andere nabestaanden goed verzorgd achter te laten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld je crematiekosten te bekijken en te bepalen hoe jij jouw uitvaart geregeld wilt hebben. De makkelijkste manier om het een en ander vast te laten leggen is een natura uitvaartverzekering. Deze verzekering dekt jouw crematiekosten. Tevens worden de nabestaanden volledig ontzorgd na je overlijden, in een toch al moeilijke tijd. Vergeet niet om uitvaartverzekering vergelijken als je besluit om een verzekering af te willen sluiten.

De natura uitvaartverzekering voor crematiekosten

Bij het afsluiten van een natura uitvaartpolis verzekering bepaal je simpelweg wat voor uitvaart je wenst. Aan de hand hiervan worden de crematiekosten berekend en worden alle factoren meegeteld. Je kunt voor de basispakketten vaak kiezen uit een dekking rond de 5000, 7000 of 10,000 Euro. In de verzekering is vaak ook een vrij te besteden bedrag meegerekend. Hiermee kunnen de nabestaanden bijvoorbeeld aanvullende horeca of bloemen bekostigen. Ook is het mogelijk om met een bijbetaling extra diensten aan te vragen. De crematiekosten worden laag gehouden door de verzekeraar omdat men doorgaans een contract heeft met dienstverleners door het hele land. Sommige uitvaartverzekeraars doen hun voordeel met contracten met een netwerk van lokale uitvaartverzorgers, zoals bijvoorbeeld DELA. Ook zijn er uitvaartverzekeraars zonder winstoogmerk.

Ontzorg je nabestaanden met het verzekeren voor de crematiekosten

Zorg dat jouw crematiekosten betaald kunnen worden vanuit jouw verzekering en ontzorg je nabstaanden. Zo weet je zeker dat men niet met onverwachte rekeningen komt te zitten in een toch al moeilijke tijd. Tevens kun je kiezen voor het afsluiten van een kapitaal uitvaartverzekering. Hieruit komt een som geld vrij. Deze som is vrij te besteden voor de uitvaart. De nabestaanden bepalen wie er wordt ingehuurd en hoe jouw uitvaart er uit komt te zien. Dit geeft veel vrijheid maar brengt ook veel geregel met zich mee. Middels het afsluiten van een natura polis voor de crematiekosten kun jij alles van tevoren al geregeld en betaald hebben. Dit geeft rust voor jezelf en voor jouw nabestaanden. Zo kan men zich richten op andere zaken na je overlijden en zijn er geen zorgen over geld en de uitvoering van het een en ander. Maak nu een proefberekening voor jouw crematiekosten en sluit een goedkope uitvaartverzekeringg af.

5/5 - (26 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert