Corona toegangsbewijzen zijn ook na 25 september niet nodig bij een uitvaart

Langzaam maar zeker lijkt ons land en ook andere delen van de wereld de coronapandemie redelijk onder de knie te krijgen. Hoewel er nog voldoende reden tot zorg is en er nog steeds een kans bestaat dat er opnieuw maatregelen genomen moeten worden in de nabije toekomst, verdwijnen de meeste maatregelen zoals die genomen waren toen de pandemie uitbrak.  Belangrijkste conclusie; corona toegangsbewijzen zijn ook na 25 september niet nodig.

Anderhalve meter maatschappij verdwijnt, weer meer mensen welkom op uitvaart

De anderhalve meter maatschappij verdwijnt, in veel sectoren zal veel gaan draaien om toegangsbewijzen en QR-code’s. Corona toegangsbewijzen zijn ook na 25 september overigens niet nodig bij een uitvaart. Bovendien hoeven er ook geen andere controles plaats te vinden, dit in tegenstelling tot wat gangbaar wordt binnen de culturele sector en de horeca.

Corona bewijzen zijn ook na 25 september niet nodig; weer waardig afscheid nemen

Dat betekent dat na 25 september een uitvaart weer zal lijken op die van voor de uitbraak van het coronavirus. Tijdens de pandemie kon je een uitvaart als bijzonder sober omschrijven. Familie en vrienden waren vaak gedwongen het afscheid via een live stream te volgen en vaak mocht alleen een klein groepje directe nabestaanden de overledene de laatste eer bewijzen. Een situatie die bijzonder pijnlijk was en die nabestaanden ontzettend veel verdriet deed.  Na 25 september is weer sprake van een normale uitvaart en krijgen mensen dus weer het afscheid dat ze verdienen.

Slecht beperkt aantal richtlijnen

De uitvaartbranche dient zich aan slechts een aantal richtlijnen te houden. Handen schudden bijvoorbeeld, blijft taboe bij een uitvaart. Voorts dient de ventilatie in uitvaartcentra en aula’s in orde te zijn. Het advies aan mensen die klachten hebben en zich ziek voelen is tenslotte om een test te doen en om vooral thuis te blijven.

5/5 - (6 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie