Uitvaart Gerard Bakker, tafeltenniscoach is overleden

Voormalig tafeltenniscoach Gerard Bakker is overleden. Bakker is 84 jaar oud geworden. Hij was al geruime tijd ziek. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden, is nog niet bekend gemaakt.

Loodste Bettine Vriesekoop naar de wereldtop

Gerard Bakker was een bekende tafeltenniscoach. Hij loodste Bettine Vriesekoop in de jaren tachtig van de vorige eeuw naar de absolute wereldtop. Vriesekoop werd onder zijn leiding Europees kampioen in 1982 en won twee keer het bekende Europese Top Twaalf toernooi. De Chinese sporters stonden de sprong naar de wereldtop net in de weg. Bakker was succesvol, maar kreeg ook veel kritiek vanwege zijn Spartaanse bijna Oost Europese manier van trainen en begeleiden. Na een conflict zette Vriesekoop de samenwerking met Bakker stop. Ze liet weten het plezier in de sport volledig kwijt te zijn. Bakker was ook bondscoach van de Nederlandse tafeltennissers en was zelf actief speler bij Scylla. In 1961, 1966 en 1970 werd hij Nederlands kampioen in de mannendubbel.

Wil je de nabestaanden van Bakker condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

5/5 - (1 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie