Uitvaart Frank Kales, oud-directeur Ajax is overleden

Frank Kales, voormalig directeur van voetbalclub Ajax, is overleden. Hij is 81 jaar geworden. Over de doodsoorzaak zijn geen nadere mededelingen gedaan. Kales wordt in kleine kring ter aarde besteld.

Kales haalde Adidas binnen als kledingsponsor

Bij Ajax was Kales algemeen directeur. Hij was overigens de tweede directeur sinds de beursgang van de Amsterdamse club. Kales werd ooit voorgedragen door Michael van Praag. Kales was destijds werkzaam bij computergigant IBM. Kales was zelf geen voetballer, maar maakte furore in het basketbal. Zo speelde hij onder meer honderd interlands voor het Nederlands elftal. In totaal was Kales zeventien maanden directeur. Hij raakte toen in onmin met de Raad van Commissarissen. Kales wilde Ajax volgens het Amerikaanse model leiden en de club verder commercialiseren. In zijn periode als directeur haalde Kales wel Adidas binnen als kledingsponsor. Ook hielp hij Ajax aan een internationaal netwerk en startte hij een samenwerkingsverband op met Chivas in Mexico.

Wil jij de nabestaanden van Frank Kales condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie