Natura uitvaartverzekering

Natura uitvaartverzekering

Een uitvaart is te regelen met een natura uitvaartverzekeringEr zijn in hoofdzaak drie verschillende soorten uitvaartverzekeringen. De natura uitvaartverzekering is hiervan voor velen de meest voor de hand liggende keuze. Ook is er de kapitaal uitvaartverzekering, of een combinatie van beide verzekeringsvormen. Er zijn flink wat voordelen- maar uiteraard ook enkele nadelen aan het afsluiten van een in natura uitvaartverzekering. Het is aan te raden om te starten met uitvaartverzekering vergelijken voor de beste keuze.

De juiste uitvaartverzekering? Bekijk de mogelijkheden bij uitvaartverzekeraars


Twenthe Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
13,89

De Laatste Eer Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02

De Laatste Eer Assen Uitvaartverzekering
Geldverzekering
✔️ Verzekerd bedrag: € 9500,-
❌ Niet hier af te sluiten
16,02
Premie is gebaseerd op de volgende ijkgegevens: Geslacht: vrouw, leeftijd: 18 jaar, verzekerd bedrag: € 9500,-, jaarlijkse indexatie: nee, duur betaling en type verzekering: Dit hangt af van wat de verzekeraar aanbiedt, uitvaartwijze: Weet ik nog niet, indien er een keuze gemaakt moet worden dan begrafenis. Andere verzekerde bedragen worden benoemd. Bron van premies: websites uitvaartverzekeraars. Advertenties.

De voordelen van een natura uitvaartverzekering

Een van de meest voor de hand liggende voordelen van een in natura uitvaartverzekering is het feit dat je zelf kiest voor een begrafenis of crematie. Ook kies je voor de invulling van de besteding van het fonds dat je middels jouw maandelijkse betalingen voor de in natura uitvaartverzekering hebt voldaan. Zo kun je denken aan de kist, de invulling van de dienst, het aantal kaarten dat zal worden verstuurd, bedank-kaarten na de dienst, het verzorgen van koffie en dergelijke. Door te kiezen voor de invulling van de diensten hoeven jouw nabestaanden geen keuzes te maken. Alles wordt exact uitgevoerd zoals je dat wenst, door de uitvoerder die jij middels jouw pakket gekozen hebt. Dit neemt de nabestaanden veel zorgen, kosten en beslissingen uit handen. Bij het afsluiten van de in natura uitvaartverzekering kies je het basisbedrag waarvoor je verzekerd wenst te worden. Dit bedrag is direct gekoppeld aan de uitvoering van de uitvaart, zoals jij die wenst. Je nabestaanden hebben dus geen financiële zaken waar ze zich druk over hoeven te maken.

De nadelen van een in natura uitvaartverzekering

Wanneer de nabestaanden een andere invulling wensen te geven aan de wensen die jij hebt vastgelegd tijdens het afsluiten van je polis, is er eventueel sprake van bijkomende kosten. Ook wanneer men bijvoorbeeld kiest voor een andere uitvoerder van de vastgelegde wensen, kan het zo zijn dat het verzekerde bedrag vrijkomt, waar men dan zelf de kosten mee zal moeten voldoen. Ook in dit geval zal er in de meeste gevallen moeten worden bijbetaald.

Geen uitkering van geld

Ook wanneer de nabestaanden geen gebruik willen maken van alle diensten die zijn vastgelegd in jouw uitvaartverzekering, wordt er geen bedrag ter waarde van de niet uitgevoerde diensten uitgekeerd. Kortom, een in natura uitvaartverzekering doet wat hij moet doen; de uitvaart wordt goed verzorgd en de familie en andere nabestaanden hebben geen zorgen. Dit is voor de meesten van ons een geruststellend gevoel. We hebben zeggenschap over de invulling van onze uitvaart en de overlevenden hoeven zich geen zorgen te maken over het nemen van moeilijke beslissingen. Dat is wel zo prettig.

3.3/5 - (12 stemmen)
Kasper, Uitvaartverzekering expert