Wat betekent een waardevaste uitvaartverzekering bij stijgende kosten?

Als je een uitvaartverzekering wilt dan is het aan te raden om al zo jong mogelijk deze verzekering af te sluiten, om zo de maandelijkse premie laag te houden. Met een goede uitvaartverzekering voorkom je dat jij jouw nabestaanden achterlaat met de hoge kosten voor jouw uitvaart. Wat betreft uitvaartverzekeringen heb je veel te kiezen. Er zijn veel aanbieders op de markt actief en ook de verzekeringen die je af kunt sluiten kunnen behoorlijk verschillend zijn. Heb jij bijvoorbeeld wel eens van een waardevaste uitvaartverzekering bij stijgende kosten gehoord? Op deze plaats leggen we je uit wat nou precies een waardevaste uitvaartverzekering bij stijgende kosten inhoudt.

Ook de uitvaarten in Nederland worden steeds duurder

Je kunt er niet omheen; in ons land wordt alles duurder en dat geldt zeker ook voor de uitvaarten. Uit onderzoek is gebleken dat de afgelopen tien jaar de kosten voor een uitvaart bij een erkende aanbieder als DELA elk jaar met 1,86 procent zijn gestegen. Concreet betekent dit dat een uitvaart tien jaar geleden nog 6170 euro kostte, terwijl je voor die uitvaart nu al 7500 euro betaalt. Als we die lijn doortrekken, dan kost dezelfde uitvaart over dertig jaar zo rond de 13.000 euro.

DELA biedt een waardevaste uitvaartverzekering aan

DELA is een aanbieder van een waardevaste uitvaartverzekering. Dat betekent dat de waarde van de uitvaartverzekering elk jaar automatisch stijgt als ook de uitvaartkosten in Nederland stijgen. Welke uitvaartverzekering je ook kiest bij deze verzekeraar, de uitvaartverzekering blijft altijd waardevast. Het is verstandig als je een uitvaartverzekering af wilt sluiten om te kiezen voor een waardevaste verzekering. Kies je hiervoor, dan weet je zeker dat je een complete, waardevaste uitvaart hebt verzekerd. In dat geval krijgen jouw nabestaanden niet te maken met hoge onvoorziene uitvaartkosten.

Verzekeraar zonder winstoogmerkbeperkte premiestijging waardevaste uitvaartverzekering

Om de waardevastheid van een uitvaartverzekering te garanderen, worden de premies elk jaar iets verhoogd. Uiteraard wordt wel getracht om deze stijging zo laag mogelijk te houden. Kijken we naar DELA, dan wordt de winstdelingsregeling aangewend om zo de premiestijging zo laag mogelijk te houden. 

Dat kan deze verzekeraar doen, omdat het een verzekeraar is zonder winstoogmerk. Maar ze maken wel winst, die ze volgens de winstdelingsregeling delen met hun leden.

Vergelijk altijd eerst de verschillende verzekeraars

In principe stijgt de waarde van de verzekering elk jaar mee met de prijsstijgingen zoals die er zijn. Om die reden gaat ook de premie die je elke maand betaalt omhoog. Door de winstdeling te gebruiken, stijgt de premie bij DELA echter veel minder hard dan je zou verwachten. De premie blijft dus scherp en stijgt minder hard dan de stijging van de verzekerde waarde. Wat betreft uitvaartverzekeringen heb je in elk geval te kiezen. Voordat je kiest voor DELA of voor een andere aanbieder, doe je er verstandig aan om de beste verzekeraars goed met elkaar te vergelijken. Door te vergelijken kom je er al snel achter wat voor jou de beste verzekering is en sluit je een uitvaartverzekering af die aansluit bij jouw specifieke wensen en eisen.

5/5 - (5 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie