Uitvaart Dick Fosbury, hoogspringer is overleden

Hoogspringlegende Dick Fosbury is op 78-jarige leeftijd overleden. Waaraan de voormalige atleet is overleden, is niet bekend gemaakt. Ook over de uitvaart van Fosbury zijn nog geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Dick Fosbury, hoogspringer is 78 jaar oud geworden

Fosbury was een legende op het gebied van hoogspringen. Hij introduceerde op de Olympische Spelen van 1968 een nieuwe sprongtechniek, een techniek die nog altijd gebruikt wordt. Zijn sprong was een revolutie in Mexico Stad. Fosbury gebruikte aan schuine aanloop en spring ruggelings over de lat. De sprong werd vervolgens de Fosburyflop genoemd en tot op de dag van vandaag maken atleten nog gebruik van deze techniek. Het leverde Fosbury Olympisch goud op met een sprong over een hoogte van 2,24 meter. Dat was meteen ook een Olympisch Record, een record die acht jaar bleef staan. Dick Fosbury woonde enige tijd in Nederland overigens.

Wil jij de nabestaanden van Dick Fosbury condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie