Warmte zorgt voor oversterfte

Warmte zorgt voor oversterfte, zo blijkt uit cijfers van het CBS. In het tweede kwartaal van 2023 stierven in totaal 39.000 mensen. Dat is 1900 meer dan normaal en staat voor een stijging van 5 procent. In de eerste drie weken van jun was er bovendien sprake van oversterfte onder Wlz-zorggebruikers en ouderen.

Warmte zorgt voor oversterfte; ook meer 65 plussers overleden

De cijfers over het tweede kwartaal van 2023 gaan over dertien weken. In totaal overleden er in die periode 150 mensen meer dan normaal. Ook de sterfte onder de 65 plussers was hoger dan gebruikelijk De oversterfte heeft zeker te maken met de warmte. De maand juni was de warmste junimaand sinds 1901, toen dit goed gemeten werd. En uit onderzoek is gebleken dat het sterftecijfer stijgt naarmate de temperatuur hoger oploopt. Ook de griepepidemie in april van dit jaar speelt nog een bescheiden rol bij de oversterfte van het tweede kwartaal van dit jaar.

Check altijd eerst AllesOverUitvaartverzekeringen.nl

Wil je alles weten over de uitvaartverzekering en wil je nader kennismaken met de beste verzekeraars? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekering.nl. Vergelijk de beste verzekeraars en kies die verzekering die aansluit bij jouw specifieke wensen.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie