Uitvaartverzekering huisdier

uitvaartverzekering huisdier

Jouw huisdier is een volwaardig lid van het gezin. Of het nu om een hond, kat of een ander dier gaat, elk huisdier wordt geliefd. Daarom is het verliezen van een huisdier verdrietig en ook wel zwaar. Met huisdieren bouw je een hechte band op, ze zijn er altijd voor je en ze maken je vaak ook aan het lachen op momenten dat je het nodig hebt. Daarom is het begrijpelijk als je jouw trouwe dier een waardig afscheid wil geven. Bestaat er een uitvaartverzekering voor je huisdier? En wat moet je allemaal regelen op het moment dat jouw huisdier overlijdt? Dat zijn vragen waar je door deze tekst antwoord op zal krijgen.

Bekijk hier de mogelijkheden bij huisdierenverzekeringen:

Huisdierenverzekering Omschrijving


RatingRatingRatingRatingRating
Bereken premie >
Petplan Huisdierenverzekering - Crematie
Petplan is een populaire huisdierenverzekeraar. Het is mogelijk om voor een aanvullend pakket voor crematie te kiezen. 80% van de kosten voor individuele of collectieve crematie inclusief vervoer na het overlijden worden dan vergoedt.

Je eigen bijdrage is 20% van de kosten voor crematie en vervoer. Bereken vrijblijvend je premie

petplan

of Bereken je premie


RatingRatingRatingRating
Bereken premie >
OHRA Huisdierenverzekering - Crematie
OHRA biedt al jarenlang met succes de huisdierenverzekering aan. Met de dekking Crematie vergoeden ze € 250,- voor de crematie en het vervoer. Bereken vrijblijvend je premie
ohra

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
HEMA Huisdierenverzekering - Crematie
Met de HEMA Huisdierenverzekering is het mogelijk om te kiezen voor de crematiedekking. Deze aanvullende dekking huisdierenverzekering vergoedt de kosten van de crematie van jouw kat en de kosten die verbonden zijn aan het vervoer naar een Nederlands crematorium naar keuze.Bereken vrijblijvend je premie

hema

of Bereken je premie


RatingRatingRating
Bereken premie >
Inshared huisdierenverzekering - Crematie
Als je bij Inshared Huisdierenverzekering kiest voor het Huisdier & Zorg 100% pakket dan krijg je een crematie 100% vergoed. Bereken vrijblijvend je premie

inshared Uitvaart

of Bereken je premie

Hoe ziet een uitvaartverzekering voor je huisdier eruit?

Wanneer je ervoor kiest om een huisdier aan te schaffen, is het wellicht handig om een uitvaartverzekering voor je huisdier af te sluiten. Het spreekt voor zich dat een parkiet, konijn of goudvis geen dierverzekering vereist. Maar wanneer je een hond, kat of paard aanschaft is het aan te raden om een uitvaartverzekering voor je huisdier aan te gaan. Een specifieke uitvaartverzekering voor je huisdier kan je in veel gevallen afsluiten door een huisdierenverzekering te nemen. Eigenlijk lijkt een uitvaartverzekering voor je huisdier erg op een menselijke uitvaartverzekering. Met zo een verzekering dek je namelijk de kosten van een begrafenis of crematie voor jouw huisdier.

Welke uitsluitingen horen bij de uitvaartverzekering van je huisdier?

Een uitvaartverzekering voor je huisdier is niet in alle situaties van kracht. Wanneer er in heel Nederland 5% van alle honden en katten komen te overlijden, is er sprake van een epidemie. Op dat moment geldt de uitvaartverzekering voor je huisdier niet. Ook als je zelf kwade wil had of het huisdier verwaarloosde, is de uitvaartverzekering niet van kracht. Bij een doodsoorzaak door natuurlijk geweld als aardbevingen, vulkanische uitbarstingen of een orkaan, dekt de verzekering de uitvaartkosten ook niet. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je ook zelf de uitvaart van je huisdier dient te betalen op het moment dat het dier door oorlog, geweld, muiterij en/of opstanden om het leven is gekomen.

Uitvaartverzekering huisdier: hier moet je op letten

Het is handig om bij de dierenverzekeraar te informeren naar een uitvaartverzekering voor je huisdier. In veel gevallen kan jij namelijk jouw kat, hond of paard aanvullend verzekeren. Daarnaast is het belangrijk dat je na het overlijden van jouw huisdier, direct contact opneemt met de SHCN. Dit is een erkende partner in het cremeren of begraven van honden, katten en paarden. Jouw huisdier kan bij je thuis of bij de dierenarts worden opgehaald. Nadat de SHCN jouw overleden huisdier in bezit heeft, nemen zij contact op om de wensen rondom de uitvaart van het huisdier duidelijk te krijgen.

Je hebt altijd twee opties bij de SHCN, jouw huisdier wordt gecremeerd en uitgestrooid boven de Noordzee of je ontvangt de as van het overleden dier thuis in een urn. Let goed op dat je bij het aangeven van jouw wensen ook kenbaar maakt of je het dier gezamenlijk of individueel wil laten cremeren. Een gezamenlijke crematie betekend dat het dier tegelijk met andere overleden huisdieren zal worden gecremeerd. Op het moment dat je een paard verliest, moet je weten dat het in heel Nederland verboden is om het paard te begraven. In dat geval ga je dus automatisch voor een crematie.

Vergelijk simpel en snel verschillende verzekeraars op Allesoveruitvaartverzekeringen.nl

Bij Allesoveruitvaartverzekeringen.nl vind je veel verschillende verzekeraars terug. Bekijk en vergelijk de aanbieders met elkaar zodat je altijd een uitvaartverzekering afsluit die bij jouw situatie past. Sommige dierenverzekeraars verzekeren jouw kat, hond of paard ook op het moment dat er voor hen een uitvaart nodig is.

Rate this page
Redactie