Uitvaartspeelgoed: kinderen spelenderwijs leren omgaan met de dood en verlies

Uitvaartspeelgoed

Het verlies van een dierbare is voor iedereen lastig. Wanneer een opa, tante, neefje of zus uit een familie overlijdt, heeft dit impact op de nabestaanden. Hoe ga jij om met rouw bij jouw kinderen? Jonge kinderen lijken niet helemaal mee te krijgen wat er gebeurt. Uit onderzoek is gebleken dat zowel jonge als iets oudere kinderen meekrijgen dat er iets ergs aan de hand is. Waar jonge kinderen zich meteen weer op hun spel lijken te storten, spelen zij de eerste dagen op een andere manier. Spelen is voor kinderen een manier om situaties te verwerken. Zij zorgen er in hun spel voor dat zij het verlies op hun eigen manier verwerken. Wist je dat er speciaal uitvaartspeelgoed bestaat? In dit artikel lees je meer over hoe je dit kunt inzetten bij jouw rouwende kinderen.

Uitvaartspeelgoed helpt jouw kind bij het rouwproces

Wanneer je doorhebt dat jouw kind moeite heeft met het verwerken van het verlies van een dierbare, kan je samen naar een rouwpedagoog stappen. Het is belangrijk dat jouw kind de dood van een familielid of andere persoon die dichtbij stond, kan verwerken. De rouwpedagoog helpt jullie om de emoties te uiten en het verlies een plekje te kunnen geven. De rouwpedagoog heeft toegang tot hele handige boekjes, tools en zelfs uitvaartspeelgoed. Deze laatste vorm van therapie lijkt een enorm positief effect op kinderen te hebben. Wanneer de kinderen de situatie kunnen naspelen met speelgoed, helpt dit bij de rouwverwerking. De kinderen leren beter begrijpen wat er is gebeurd en wat dat voor hen betekent.

Rouwspeelgoed kan ook ingezet worden vóórdat een persoon overleden is. Stel dat iemand ernstig ziek is en bijna komt te overlijden, dan kan het kind alvast kennismaken met wat daar allemaal bij komt kijken.

Rouwlego als uitvaartspeelgoed

Een Nederlandse Legobouwer heeft toestemming gekregen van het merk LEGO om uitvaartsituaties na te bouwen en te verkopen. Het merk zelf wil zich vooral op de vrolijke aspecten van het leven richten en wil daarom zelf geen rouwlego op de markt brengen. De Legobouwer heeft een licentie ontvangen en mag hierdoor verschillende situaties met Lego nabootsen en het speelgoed inzetten als rouwspeelgoed. Verschillende rouwpedagogen zeggen dat de rouwlego erg goed aanslaat bij kinderen die in hun praktijk langskomen. Het rouwspeelgoed kan zowel in aanloop naar een uitvaart, als na afloop van de uitvaart worden ingezet. Men ziet dat kinderen die hiermee spelen, hun verlies een stuk beter kunnen verwerken.

Er zijn al een aantal verschillende pakketten rouwlego ontwikkeld. Zo kunnen de kinderen een aula nabouwen, een kerk, een oven, de dragers en de kist of zelfs een rouwkoets met paarden. Jouw kind kan uit de verschillende pakketten kiezen en leren omgaan met het verlies wat zij hebben geleden.

Laat jouw wensen vastleggen en kies voor een uitvaartverzekering die bij jouw situatie past

Nu weet je dat er uitvaartspeelgoed bestaat, wat jouw kinderen kan helpen om met het verlies van een dierbare om te gaan. Bij Allesoveruitvaartverzekeringen.nl helpen wij je graag een handje met jouw zoektocht naar een geschikte uitvaartverzekeraar. Op onze site kan je makkelijk en snel een uitvaartverzekering vergelijken. Doordat er zoveel verschillende partijen op de markt zijn, kan dit de keuze die je dient te maken onverhoopt bemoeilijken. Mensen die vaker last hebben van keuzestress vinden dit geen fijn idee. Wanneer je van tevoren goed weet waar je naar op zoek bent, kan je al een aantal partijen uit de lijst elimineren. Wij geven je geen advies maar bieden je wel een makkelijke manier aan om verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken. Jij verdient een waardig en persoonlijk afscheid. De juiste uitvaartverzekering kan je daarbij helpen.

Rate this page
Redactie