Uitvaart Willem de Ridder, medeoprichter Paradiso is overleden

Op 83-jarige leeftijd is Willem de Ridder overleden. Hij overleed na een kort ziekbed. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is niet door de familie bekend gemaakt.

Uitvaart Willem de Ridder, radiomaker is 83 jaar oud geworden

Willem de Ridder was kunstenaar, verhalenverteller en radiomaker en was bij de buitenwereld zeker ook bekend als medeoprichter van Paradiso in Amsterdam. Gedurende zijn leven zette De Ridder zich nadrukkelijk in voor alles wat met kunst en cultuur te maken had. Voorts was De Ridder oprichter van het bekende tijdschrift Hitweek. Behalve als medeoprichter van Paradiso was hij ook een van de oprichters van Melkweg in Amsterdam. De Ridder was tijdens zijn leven goed bevriend met Wim T. Schippers en had jarenlang een eigen show op de Amsterdamse radiozender Radio 100. Het levensmotto van De Ridder was duidelijk: ‘ik wil alleen maar dingen doen die ik leuk vind’.

Wil jij de nabestaanden van Willem de Ridder condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Willem de Ridder, medeoprichter Paradiso is overleden”

  1. Willem, je was een vroegere straatgenoot (Taxandriaplein Den Bosch). Je vermaakte op zomerse dagen de jongens en meisjes uit de buurt met jouw poppenkastvoordrachten in een tent tegenover je ouderlijk huis. Ik spreek over de jaren 1952- 1956. Ook jouw goocheloptredens op de lagere scholen in onze parochie herinner ik mij nog goed. En niet te vergeten de speurtochten die jij ’s avonds in het donker uitzette in de verre omtrek. Hetgeen later in jouw leven een goede basis bleek voor dat roemruchte radioprogramma waarin jij automobilisten opriep naar Slot Loevestein te komen waar het spookte of iets dergelijks. Het leidde tot de grootste verkeerschaos die Nederland ooit gekend heeft. Willem, ik denk aan je en zal je nooit vergeten.

    Beantwoorden

Plaats een reactie