Uitvaart Vangelis, componist is overleden

De Griekse componist en muzikant Vangelis is op 79-jarige leeftijd overleden. Zijn officiële naam luidde overigens Evanghelos Odysseas Papathanasiou. Over de doodoorzaak en over de uitvaart van de componist zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Vangelis; componist is op 79-jarige leeftijd overleden

Vangelis maakte onder meer de muziek van de bekende film Chariots of Fire in 1981. Ook was hij de maker van Conquest of Paradise. Muziek maken zat er al snel in bij de Griek. Als jonge jongen sloeg hij al op potten en pannen en meteen ook was zijn talent significant. Na een aantal jaren in lokale rockbands gespeeld te hebben, verhuisde hij o 25-jarige leeftijd naar Parijs. Daar eerde hij de elektrische synthesizer kennen. Vangelis vormde enige tijd een duo met Jon Anderson onder de naam Jon & Vangelis. Samen scoorden ze twee hits; I hear you now en I’ll find my way home. In 1992 scoorde hij in Nederland een nummer 1 hit met Conquest of Paradise. Een ander hoogtepunt was het jaar 2002. Hij componeerde toen namelijk de muziek voor het WK voetbal in Japan en Zuid Korea.

Breng jouw condoleances over aan de nabestaanden van Vangelis

Op AllesoverUitvaartverzekeringen.nl krijg je – onderaan deze pagina- de gelegenheid om jouw condoleances over te brengen aan de nabestaanden van Vangelis.

5/5 - (7 stemmen)
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Vangelis, componist is overleden”

 1. Dear Family of SIR VANGELIS ,

  My name is Marc from Belgium , SIR VANGELIS was for 40 years my favorite composer in history.
  I was shocked when I hear that SIR VANGELIS was past away.
  My condoled to the Family and Dearest Friends.

  Marc HENS from Belgium.

  Beantwoorden

Plaats een reactie