Uitvaart Thiemo Meertens, voetbaltrainer is overleden

Voetbaltrainer Thiemo Meertens is overleden. Hij is 76 jaar oud geworden. Meertens overleed na een slopend ziekbed. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet precies bekend. Behalve als voetballer, voetbaltrainer en voetbalbestuurder was Meertens een fervent natuurliefhebber en jager. Vanwege het overlijden van Meertens werd voor het duel Engelbert – Gieten een minuut stilte in acht genomen.

Uitvaart Thiemo Meertens, voetbaltrainer is 76 jaar oud geworden

Thiemo Meertens dus. Een ALO’er, al leed hij nadrukkelijk niet aan de ‘ziekte van ALO’, een ziekte waarbij mensen de neiging hebben alles beter te weten. Want zo was Thiemo niet. Jazeker, hij was overtuigd van zijn eigen kunnen en visie, gedurende heel zijn loopbaan stond hij open voor de mening en input van anderen. Meertens was een uitstekende amateurvoetballer. Uiteraard begon hij zijn loopbaan bij Gieten, om vervolgens via Achilles 1894 bij VV Emmen te belanden. Daar beleefde hij zijn glorietijd als voetballer. In 1975 werd hij met die club namelijk kampioen van de Hoofdklasse B en van de zondagamateurs. De algehele landstitel won hij niet. Spijkenisse bleek in twee wedstrijden net even beter.

Be Quick 1887

Kort na dit hoogtepunt stopte Meertens als voetballer. Hij werd trainer van Gieten (twee seizoenen), verhuisde vervolgens naar SC Erica om daarna bij VV Emmen aan de slag te gaan. Na vier jaar Hoogeveen wachtte hem de eerste klus in het betaalde voetbal, bij BV Veendam. Hoewel het eerste seizoen nog prima te noemen was, werd Meertens in zijn tweede jaar door Henk Nienhuis ontslagen. Vervolgens vormde Gieten opnieuw een veilige thuishaven. Meertens was vervolgens van 1994 tot 1996 nog actief als trainer van Be Quick 1887.

Jager

Na zijn actieve loopbaan als trainer richtte Meertens zich meer en meer op de natuur. Hij werd jager, iets wat hij met evenveel passie deed als het trainerschap. ‘Ik heb heel veel aan de natuur’, liet Meertens in een interview optekenen. ‘Dieren moeten hun plek in de kudde verdienen, veroveren. En als ze te zwak worden en de overlevingskansen klein zijn, dan worden ze door de groep verstoten. Bij mensen ligt dat allemaal wat gecompliceerder.’ Toch kon Meertens het voetbal niet loslaten. Bij BV Veendam werd hij namelijk Hoofd Jeugdopleidingen en assistent-trainer van Joop Gall. Zijn laatste klus in het betaalde voetbal was bij BVO Emmen, waar hij aangesteld werd als technisch manager. In die periode ontsloeg hij trainer Gerry Hamstra, waardoor hij zelf nog twee wedstrijden als interim-trainer op de bank plaats moest nemen.

Persoonlijke integriteit

Thiemo Meertens was een echte voetbalman. Een gerespecteerde vent. Iemand die waarde hechtte aan passie, betrouwbaarheid en stabiliteit. Meertens was nooit uitgeleerd en bleef zich verdiepen in nieuwe inzichten en innovatie. Het allerbelangrijkste in zijn leven was echter persoonlijke integriteit. Hoewel Meertens al enige tijd ernstig ziek was, vierde hij onlangs nog wel zijn 76e verjaardag. Het tekende de vechtlust en wilskracht van de trainer. Wil jij de nabestaanden van Thiemo Meertens overleden? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie