Uitvaart Theo Pahlplatz, voetballer is overleden

Theo Pahlplatz is overleden. De voormalig speler van FC Twente is 76 jaar oud geworden. Pahlplatz was al geruime tijd ziek. Wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden is nog niet bekend gemaakt.

Icoon van FC Twente

Pahlplatz was een icoon van FC Twente. Hij stapte in 1966 over van amateurclub Quick’20 naar FC Twente en werd meteen een vaste waarde bij de club uit Enschede. De buitenspeler behaalde met name eind jaren zestig en begin jaren zeventig grote successen bij FC Twente in die tijd gewoon een topclub in ons land. In 1975 haalde hij met zijn club de finale van de UEFA Cup. In de eindstrijd was Borussia Monchengladbach echter net te sterk. Twee jaar later won Pahlplatz wel de KNVB Beker. In totaal speelde hij liefst 468 duels voor FC Twente. In die wedstrijden scoorde hij in totaal 82 goals. Pahlplatz speelde dertien keer voor het Nederlands Elftal. In die wedstrijden maakte hij drie goals. Na zijn voetbalcarrière was Pahlplatz trainer bij de amateurs en werd hij later scout voor FC Twente. Ook zijn zoon, Boudewijn, haalde het betaalde voetbal.

Wil jij de nabestaanden van Theo Pahlplatz condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

5/5 - (5 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie