Uitvaart Shoichiro Toyoda, topman Toyota is overleden

In Japan is Shoichiro Toyoda op 97-jarige leeftijd overleden. De gewezen topman van autobedrijf Toyota stierf aan de gevolgen van hartfalen. Wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden is nog niet bekend gemaakt.

Toyoda stond lange tijd aan het roer van het bedrijf dat zijn vader in 1937 oprichtte. De laatste periode was hij erevoorzitter van Toyota. Toyoda trad in 1952 in dienst van Toyota en werd topman toen zijn vader in 1982 kwam te overlijden. Tien jaar lang was hij president van de onderneming en tot 1992 was hij voorzitter van Toyota. Onder zijn leiding groeide Toyota uit tot één van de grootste autobedrijven ter wereld. Ondertussen is de zoon van Shoichiro Toyoda, Akio, president van het bedrijf. Ook hij stopt binnenkort en gaat verder als voorzitter van het autobedrijf Overigens stierf Toyoda twee weken voor zijn 98e verjaardag,

Wil jij de nabestaanden van Shoichiro Toyoda condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekerngen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie