Uitvaart Rob Agerbeek, jazzpianist is overleden

Jazzpianist Rob Agerbeek is op 85-jarige leeftijd overleden. Hij is overleden na een kort ziekbed. De familie heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de uitvaart van Agerbeek precies plaats zal vinden.

Uitvaart Rob Agerbeek; jazzpianist is 85 jaar oud geworden

Agerbeek was een zeer veelzijdige jazzpianist. Hij speelde onder andere boogiewoogie, dixieland en bebop. De in Batavia (het latere Jakarta) geboren Agerbeek was ook internationaal zeer bekend en leerde zichzelf piano spelen. In de jaren zestig had hij een eigen band en maakte hij ook een aantal albums. Verder begeleidde hij grootheden als Ben Webster, Dexter Gordon en Johnny Griffin. Ook maakte hij onderdeel uit van de Dutch Swing College Band met onder meer Rob Hoeke en Jaap Dekker, ook iconen van de jazzmuziek. Agerbeek was verder verschillende keren te zien en te horen tijdens het North Sea Jazz Festival in Den Haag.

Wil jij de nabestaanden van Rob Agerbeek condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

5/5 - (5 stemmen)
Redactie

3 gedachten over “Uitvaart Rob Agerbeek, jazzpianist is overleden”

 1. Wat een verlies… Rob was heel vaak te gast bij Fascinating Jazz in Zoetermeer, een bijna vaste waarde in elke jaarprogrammering. Een meer dan verdiende koninklijke onderscheiding in 2017 op één van ‘onze’ fascinating zondagen!

  Beantwoorden
 2. Wat een triest bericht dat ik na mijn korte vakantie te horen krijg over Rob.
  Samen hebben we in het bestuur van de HJC gezeten rond de eeuwwisseling en we hebben altijd goed kunnen samenwerken.
  De laatste keer dat ik Rob zag was op de begrafenis van Hein van der Gaag, ook alweer een pianist van allure die ons is ontvallen, en toen was zijn gezondheid al broos.
  Ik zal me hem als vriend en collega-muzikant missen.
  Fred Horn

  Beantwoorden
 3. Zijn composities waren van Amerikaans niveau. In de muziek was zijn timing excellent en nog beter dan die van Horace Silver. Die drive, die plotselinge virtuoze loopjes. Bijtende solo’s!!! Hoge drummerachtige concentratie.

  De Fluegelhorn van HOME RUN,

  Willem Reinen

  Beantwoorden

Plaats een reactie