Uitvaart Rinus Ferdinandusse, hoofdredacteur VN is overleden

Het ANP heeft het overlijden van Rinus Ferdinandusse bekend gemaakt, De voormalig hoofdredacteur van Vrij Nederland en schrijver is negentig jaar oud geworden. Over zowel de doodsoorzaak als over de uitvaart zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Rinus Ferdinandusse, hij is 90 jaar oud geworden

Rinus Ferdinandusse gaf van 1969 tot 1991 leiding aan de redactie van Vrij Nederland. Tien jaar eerder was hij aan de slag gegaan als redacteur bij de krant. Onder leiding van Ferdinandusse groeide de oplage van de krant tot 120.000. In de jaren 1970 tot 1985 werd VN gezien als dé krant van ons land. Dat had zeker ook te maken met een unieke samenballing van talent met onder meer Renate Rubinstein en Hugo Brandt Corstius. Ferdinandusse bedacht ook de Detective & Thrillergids die de krant maakte. Verder schreef hij indringende portretten over filmsterren. In 1991 stopte hij als hoofdredacteur van VN. Achter de schermen echter, bleef hij lange tijd actief voor de krant. Na zijn loopbaan werd Ferdinandusse onder meer voorzitter van de jury van het filmfestival Film by the Sea. Ook was hij een geliefd spreker.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Rinus Ferdinandusse? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie