Uitvaart Pleun Strik, oud PSV aanvoerder is overleden

Oud PSV aanvoerder Pleun Strik is overleden. Strik is 78 jaar oud geworden. Over de uitvaart en over de doodsoorzaak is verder niets bekend gemaakt. Behalve voor PSV speelde hij voor nog veel meer clubs en kwam hij acht keer uit voor het Nederlands Elftal.

Uitvaart Pleun Strik, voetballer is 78 jaar oud geworden

Pleun Strik werd geboren in Rotterdam en ging in 1963 voor Feyenoord spelen. Een seizoen later verkaste hij naar Go Ahead Eagles, bij die club werd Strik ook international. In 1967 vertrok Pleun Strik naar PSV, dat ene transfersom van 170.000 gulden betaalde een voor die tijd enorm bedrag. In Eindhoven speelde Strik in zeven seizoen 330 duels, hij miste er in al die seizoen slechts twee. Strik werd ook opgenomen in de selectie voor het WK voetbal in 1974 in Duitsland. Hij maakte er echter geen minuten. Strik ging in 1976 naar EVV om een seizoen later te vertrekken naar NEC. In 1984 speelde hij zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal, in het shirt van VVV. In totaal speelde hij 457 duels in het betaalde voetbal.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Pleun Strik? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Pleun Strik, oud PSV aanvoerder is overleden”

Plaats een reactie