Uitvaart Pelé, voetballer is overleden

Brazilië is in rouw door het overlijden van Pelé, wiens officiële naam Edson Arantes do Nascimento was. De stervoetballer leed aan darmkanker. Wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden is op dit moment nog niet bekend.

Uitvaart Pelé, voetballer is 82 jaar oud geworden

Tijdens zijn carrière speelde Pelé voor slechts twee clubs; Santos en New York Cosmos. Hij maakte echter de meeste indruk als international voor Brazilië. Met zijn land won hij drie keer de wereldtitel, iets dat nog steeds een record is. In 1958 werd hij voor het eerst wereldkampioen. Hoewel hij toen nog slechts zeventien jaar oud was, maakte hij tijdens dat toernooi meteen al grote indruk. Zij scoorde hij als tiener twee keer in de gewonnen finale tegen Zweden. In 1962 werd Brazilië opnieuw wereldkampioen, al moest Pelé toen al snel geblesseerd afhaken. Pelé was op zijn top tijdens het WK van 1970 in Mexico. Opnieuw werden de Goddelijke Kanaries wereldkampioen, met Pelé als absolute uitblinker. Hij scoorde ook in de gewonnen finale tegen Italië.

Pelé speelde tot 1974 bij Santos en speelde van 1975 tot 1977 voor New York Cosmos. In totaal wist de Braziliaan in 1363 duels liefst 1279 keer te scoren. Pelé werd na zijn loopbaan geen trainer, maar werd ambassadeur van de voetbalsport. Met het overlijden van het Braziliaanse wonderkind is de voetballerij opnieuw een icoon kwijt. Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Pelé? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie