Uitvaart Milan Kundera, schrijver is overleden

De Tsjechische schrijver Milan Kundera is overleden. Hij is 94 jaar oud geworden en was al enige tijd ziek. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet door de familie bekend gemaakt.

Uitvaart schrijver Milan Kundera, hij is 94 jaar oud geworden

Kundera wordt gezien als een van de belangrijkst hedendaagse schrijvers. Hij woonde sinds 1975 in Frankrijk en schreef sinds de negentiger jaren ook in het Frans. De doorbraak van Kundera was het boek ‘ De ondraaglijke lichtheid van het bestaan’. Dit boek werd later ook verfilmd en leverde Kundera internationale allure op. Voor zijn werk kreeg de schrijver talloze onderscheidingen. Ook was hij jarenlang Nobelprijskandidaat. Het leven van Kundera was niet altijd makkelijk. Zo werd de in Brno geboren schrijver uit de Communistische Partij gezet en werd hem het Tsjechische staatsburgerschap afgenomen. Behalve als groot schrijver was Kundera vooral bekend vanwege zijn zwarte humor.

Wil jij de nabestaanden van Milan Kundera condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie