Uitvaart Michail Gorbatsjov, leider Sovjet Unie is overleden

In Moskou is Michail Gorbatsjov overleden. De laatste leider van de Sovjet Unie is 91 jaar oud geworden. Hij overleed na een lang ziekbed en hij zal in Moskou worden begraven naast zijn vrouw Raisa op een begraafplaats waar veel prominente Russen begraven zijn. Vanwege het inreisverbod zullen bij zijn uitvaart vrijwel geen Westerse hoogwaardigheidsbekleders aanwezig zijn.

Uitvaart Michail Gorbatsjov, politiek leider is 91 jaar geworden

Ondertussen heeft ook president Poetin zijn medeleven betuigd aan de nabestaanden van Gorbatsjov. De laatste leider van de Sovjet Unie is vooral bekend geworden vanwege glasnost en perestrojka en hij stond daarmee nadrukkelijk meer vrijheden afgezet tegen zijn voorgangers. Gorbatsjov werd geboren in 1931 en in eerste instantie was hij jurist. Tijdens zijn leiderschap van de Sovjet Unie zocht hij nadrukkelijk toenadering tot het Westen, met wie de Sovjet Unie toen al hele lang een Koude Oorlog voerde. Gorbatsjov stond aan de wieg van de ontwapeningsakkoorden en ontving daarvoor in 1990 de Nobelprijs voor de Vrede. De Rus was in het Westen bijzonder populair. In zijn eigen land was dat heel anders. Zo werd de val van de Sovjet Unie toch vooral op zijn conto geschreven.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Michail Gorbatsjov? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

5/5 - (6 stemmen)
Redactie

Plaats een reactie