Uitvaart Loek den Edel, oud Ajax speler is overleden

Ajax heeft het overlijden van Loek den Edel bekend gemaakt. De oud-spits van de Amsterdammers is 88 jaar oud geworden. Over zowel de doodsoorzaak en de uitvaart zijn geen mededelingen gedaan.

Uitvaart Loek den Edel, voormalig spits is 88 jaar oud geworden

Loek den Edel was de maker van Ajax’ eerste doelpunt in de Nederlandse Eredivisie. Dat doelpunt maakte hij op 2 september 1956 tegen NAC, een wedstrijd die Ajax met 1-0 won. In dat jaar werd de club meteen ook landskampioen. Eind 1954 verscheen Den Edel voor de eerste keer in het eerste elftal van Ajax. Hij verving toen de geblesseerde Rinus Michels in het duel met Be Quick Groningen. In totaal speelde Den Edel 108 duels. Hij scoorde in al die wedstrijden 56 goals voor de Amsterdammers. In 1959 verhuisde hij naar Alkmaar’54. Verder speelde hij nog voor Vitesse en Limburgia. Den Edel maakte dus de eerste goals voor de Amsterdammers in de Eredivisie, de 5000e goal werd in 2015 gemaakt door Ricardo Kishna.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Loek den Edel? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Loek den Edel, oud Ajax speler is overleden”

  1. Wat verdrietig dat Loek is overleden. Wij wensen Riet en haar kinderen en kleinkinderen heel veel sterkte bij de verwerking van dit grote verdriet. Wij blijven Loek herinneren als de vader van Bettina, die altijd een lach op zijn gezicht had.
    Hub en Kitty Wassen

    Beantwoorden

Plaats een reactie