Uitvaart Lodewijk van den Berg, astronaut is overleden

Astronaut Lodewijk van den Berg is overleden. Hij is negentig jaar oud geworden. Van den Berg geldt nog voor Wubbo Ockels als eerste Nederlandse astronaut, hoewel hij ten tijde van de reis al genaturaliseerd was tot Amerikaan. Waaraan Van den Berg is overleden is niet bekend gemaakt. Ook is niet bekend wanneer de uitvaart plaats zal vinden.

Uitvaart Lodewijk van den Berg, astronaut is 90 jaar oud geworden

Van den Berg verbleef van 29 april tot 6 mei 1985 in de ruimte als bemanningslid van spaceshuttle Challenger van de NASA. Hij deed in die periode met name onderzoek naar de effecten van gewichtsloosheid op de groei van kristallen. Tijdens zijn ruimtereis nam hij als herinnering de Zeeuwse vlag mee. Van den Berg werd geboren in het Zeeuwse Sluiskil. Hij studeerde vervolgens in Delft en kreeg in 1975 een Amerikaans paspoort. Nog altijd had Van den Berg een sterke band met zijn geboortestreek. Zo werd in 2013 een beeld speciaal voor hem onthuld in zijn geboorteplaats Sluiskil. In 2018 werd er in Terneuzen een school naar hem vernoemd, het Lodewijk College.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Lodewijk van den Berg? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie