Uitvaart Lieuwe Westra, wielrenner is overleden

Voormalig wielrenner Lieuwe Westra is overleden. Hij werd dood aangetroffen in een garage. Waaraan de wielrenner, die veertig jaar geworden is, precies is overleden, is niet bekend. Ook de datum van de uitvaart van Lieuwe Westra is nog niet bekend.

Uitvaart Lieuwe Westra, wielrenner is slechts 40 jaar oud geworden

In zijn prachtige loopbaan won Westra dertien koersen. Ook werd hij twee keer Nederlands kampioen tijdrijden. In het peloton stond Westra bekend als een superknecht, iemand die zichzelf ongelooflijk veel pijn kon doen. Hij was ook de knecht van Vincenzo Nibali, tien die de Tour de France won. Nibali vroeg Westra verschillende keren het wat rustiger aan te doen. De uiteindelijke winnaar van de Tour had namelijk moeite om Westra te volgen. Na zijn loopbaan trouwde Westra en begon hij een wielerhotel in Spanje. Na een echtscheiding keerde hij terug naar Friesland. Daar ging het bergafwaarts. Westra zocht steeds zijn grenzen, werd door zijn omgeving ook wel mateloos genoemd en zocht zijn geluk in onder meer drank en drugs.

Wil jij de nabestaanden van Lieuwe Westra condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

5/5 - (5 stemmen)
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Lieuwe Westra, wielrenner is overleden”

 1. Beste familie,
  Een groot verlies, niet te bevatten. Heb een paar keer met Lieuwe gefietst en gesproken tijdens toertochten, een fijne vent, een fantastische wielrenner.

  Ik wens jullie veel sterkte toe de komende tijd. Een man om trots op te zijn.

  Hij zit in mijn hart.

  Oeds Kuipers.
  Leeuwarden.

  Beantwoorden

Plaats een reactie