Uitvaart Kurt Linder, Ajax trainer is overleden

Voormalig Ajax trainer Kurt Linder is overleden. Linder is 89 jaar oud geworden. over de doodsoorzaak zijn geen mededelingen gedaan. Ook is niet precies duidelijk wanneer de uitvaart plaats zal vinden.

Uitvaart Kurt Linder, Ajax trainer is 89 jaar oud geworden

Kurt Linder had een Duits paspoort, maar woonde grote delen van zijn leven in Nederland en vooral Zwitserland. Voor hij voor de eerste keer voor Ajax aan de slag ging, was hij in ons land al actief geweest bij Xerxes en PSV. In zijn eerste periode bij Ajax, in het seizoen 1981/1982, werd Linder meteen landskampioen met bekende spelers als Frank Rijkaard, Marco van Basten, Gerald Vanenburg, John van ’t Schip en Wim Kieft. Later dat seizoen keerde ook Johan Cruyff terug bij de Amsterdammers. Na zijn terugkeer naar zijn familie in Zwitserland werd hij trainer van Young Boys. In 1988 werd hij opnieuw trainer bij Ajax. Dat was echter gene groot succes, want na een slechte seizoenstart werd hij al snel weer op straat gezet. Linder wordt vooral herinnerd als een ‘harde en consequente’ trainer. Iets dat hij zelf ook altijd beaamde.

Wil jij de nabestaanden van Kurt Linder condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie