Uitvaart Kees Thijn, kunstenaar is overleden

Kunstenaar Kees Thijn is overleden. De kunstenaar en eigenaar van een eigen museum is 89 jaar oud geworden. Over de doodsoorzaak zijn geen mededelingen gedaan. Het is eveneens nog niet bekend wanneer de uitvaart plaats zal vinden.

Uitvaart Kees Thijn, kunstschilder is 89 jaar oud geworden

Kees Thijn werd geboren in Emmen, maar woonde het grootste deel van zijn leven in Groningen. Hij was sinds 1966 kunstschilder en sloot zich in 1974 aan bij het Drents Schildersgenootschap. Thijn leerde zelf schilderen, hij was autodidact. Toen hij 82 jaar oud was, besloot hij om Museum Thijnhof op te richten, een museum dat gevestigd was in Coevorden. Behalve eigen werk, werden in zijn eigen museum regelmatig exposities gehouden. Ondertussen waren liefst twaalf vrijwilligers actief in het museum en zeker ook voor hen kwam het overlijden als een grote schok. Behalve in zijn eigen museum hing er ook werk van Thijn in het Drents Museum in Assen en in het Stedelijk Museum in Zwolle.

Wil jij de nabestaanden van Kees Thijn condoleren met dit plotselinge verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie