Uitvaart Jiang Zemin, president China is overleden

In Shanghai is Jiang Zemin overleden. De oud-president van China is 96 jaar oud geworden. Zemin is gestorven aan de gevolgen van leukemie en orgaanfalen. Wanner de uitvaart van Zemin plaats za vinden, s nog niet bekend. Inmiddels hangen de vlaggen in China halfstok.

Uitvaart Jiang Zemin, oud-president van China is 96 jaar oud geworden

Jiang Zemin was van 1993 tot 2003 president van China. Hij maakte van zijn land weer een wereldmacht. Bijzonder; Jiang Zemin begin ooit als elektricien. Hij klom ondertussen echter snel op binnen de Communistische Partij en werd in 1989 aangesteld als secretaris-generaal van de partij. Onder zijn leiding maakte China een grote economische groei door. Ook verbeterde hij de relatie met de internationale gemeenschap en haalde hij in 2008 de Olympische Spelen naar zijn land, naar Peking om precies te zijn. De laatste jaren was Jiang Zemin al niet meer in het openbaar zichtbaar. Zo was hij voor de laatste keer op de televisie in 2019.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Jiang Zemin? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie