Uitvaart Huub Oosterhuis, theoloog is overleden

Theoloog en dichter Huub Oosterhuis is overleden. Hij is 89 jaar oud geworden. Waaraan Oosterhuis is overleden, is niet bekend gemaakt. Ook is er nog geen duidelijkheid over de uitvaart van Oosterhuis.

Uitvaart Huub Oosterhuis; theoloog had nauwe banden met het koningshuis

Oosterhuis, een Amsterdammer, was vooral bekend als dichter en bijbel uitlegger. Hij had grote invloed op de vernieuwing van de liturgie in de Rooms Katholieke Kerk. In 1965 werd hij voorganger in de Amsterdamse Studentenekklesia. In 1972 richtte hij De populier op. Daarmee wilde hij het debat bevorderen over politiek en cultuur. Dit werd later De Balie. Bovendien was hij van 1991 tot 1998 directeur van De Rode Hoed, het centrum van religie, politiek en cultuur. Tijdens zijn leven onderhield Oosterhuis nauwe banden met het koningshuis. Zo sprak hij tijdens de uitvaart van Prins Claus in 20022.

Wil jij de nabestaanden van Huub Oosterhuis condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan de pagina.

5/5 - (7 stemmen)
Redactie

6 gedachten over “Uitvaart Huub Oosterhuis, theoloog is overleden”

 1. Nabestaanden van Huub Oosterhuis,

  Heel veel sterkte met dit verlies van een zeer bijzondere man.
  Ik ben met zijn teksten groot geworden en die zullen bij me blijven.

  Bijzonder dat hij juist met Pasen overleed!!

  Ik hoop dat jullie op een mooie manier afscheid van hem kunnen nemen

  Beantwoorden
 2. Lieve familie van Huub Oosterhuis,
  Ook ik ben opgegroeid met de liederen van Huub Oosterhuis. Ik zong vroeger in mijn studententijd in het studentenkoor in Tilburg. Elke week zongen we zijn prachtige liederen. En in de protestantse kerk zongen en zingen we veel van zijn liederen. Prachtig! Een groot gemis voor jullie als familie en voor ons allemaal. Hij heeft heel veel betekend voor de kerken en koren.

  Beantwoorden
 3. Heb een liedboek van jullie vader ooit gekregen
  Met z’n handtekening
  En de texst bij God is niet onmogelijk!
  Trijntje en tjeeed ik wenst jullie een goede uitvaart van jullie vader huub oosterhuus rust in vrede

  Beantwoorden
 4. Met verdriet maar vooral ook dankbaarheid nam ik kennis van het overlijden van Huub Oosterhuis en nog wel op zo’n symbolische dag…dat kan geen toeval meer zijn….kort nadat zijn dochter en de gemeenschap van de Dominicuskerk op een indrukwekkende manier zijn lied had gezongen: Ik zal leven”….
  Bij zijn 80ste verjaardag heb ik hem even persoonlijk mogen spreken en mijn bewondering uitgesproken voor hem en zijn werk m’n voor vluchtelingen.
  Van harte wens ik zijn familie sterkte…….hij zal leven…!
  Piet van Rijn
  Gepensioneerd huisarts en 8 jaar als huisarts bijna FT werkzaam geweest voor vluchtelingen in Eindhoven.

  Beantwoorden

Plaats een reactie