Uitvaart Herman Vanspringel, wielrenner is overleden

De Belgische wielrenner Herman Vanspringel is overleden. De oud-wielrenner is 79 jaar oud geworden. De Belg overleed aan de gevolgen van een slepende ziekte. Wanneer de uitvaart plaats zal vinden is nog niet bekend.

Uitvaart Herman Vanspringel, wielrenner is 79 jaar oud geworden

Vanspringel was liefst zeventien jaar beroepsrenner en won in zijn loopbaan meer dan 130 koersen. Hij werd echter in ons land vooral bekend vanwege de tweede plaats die hij haalde in de Tour de France van 1968. Voor de laatste tijdrit had de Belg een voorsprong van zestien tellen op de Nederlander Jan Janssen. Janssen maakte echter gehakt van de Belg en won de Tour uiteindelijk met een voorsprong van 38 seconden. Vanspringel werd in 1970 bovendien derde in de Vuelta in 1970. Een jaar later werd hij tweede in de Giro, de Ronde van Italië. Verder won Vanspringel onder andere Gent Wevelgem, de Ronde van Lombardije, Omloop Het Volk en Parijs Tours. Ook won hij zeven keer Parijs Bordeaux, een koers over ruim zeshonderd kilometer.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Herman Vanspringel? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan de pagina.

5/5 - (1 stemmen)
Redactie

3 gedachten over “Uitvaart Herman Vanspringel, wielrenner is overleden”

 1. Herman Vanspringel, een kleine man maar groot van stuk.

  Toen ik gisteren zijn overlijden vernam, heb ik mij behoorlijk geraakt gevoeld. Immers Herman is een grote meneer die mij als jongen zeer boeide, ik word dinsdag 65 jaar, u kunt de afweging maken van wat ik als kleine jongen heb meegemaakt in wielerland. Ja ik herinner mij nog veel van Hermans grote daden. Ook van de nederlagen, de grootste nederlaag was de zeer goede maar miskende tweede plek voor Herman in de “Tour.” Ik heb deze nu nog steeds op mijn netvlies staan. Maar ook de grote prestaties in Bordeaux-Parijs zijn van ongekend hoogte en grootte. Mijn eerste racefiets was een Mann, dit zegt wel genoeg denk ik zo van hoe hoog ik Monsieur Bordeaux-Parijs had zitten in mijn jonge jaren.
  Beste familie en sportliefhebbers, ik wens u allen veel sterkte met het heengaan van een ‘grootte meneer van het Stalen Ross.’
  A.J. Reumkens Planloog

  Beantwoorden
 2. Bedankt Herman voor de 57 jaar dat ik voor jou mocht supporteren en de begeestering die je bij mij en zoveel andere mensen hebt nagelaten. Rust zacht, mijn grote wielerkampioen!

  Beantwoorden

Plaats een reactie