Uitvaart Heddy Honingmann, filmmaker is overleden

Filmmaker Heddy Honingmann is overleden. Ze is precies zeventig jaar geworden. De in Peru geboren filmmaker overleed in het bijzijn van familie in Amsterdam. Het was bekend dat ze al geruime tijd leed aan de ziekte MS en aan kanker. Over de uitvaart van Honingmann zijn geen nadere mededelingen gedaan.

Uitvaart Heddy Honingmann; filmmaker is 70 jaar oud geworden

Heddy Honingmann wordt algemeen gezien als een van de grootste Nederlandse documentairemakers. Ze maakte zowel in eigen land als internationaal furore en werd vooral geprezen om de films Metaal en melancholie (1993), O Amor Naturel (1996), Het Ondergronds Orkest (1997) en Crazy in 1999. In totaal maakte ze zo rond de veertig verschillende films.

Breng jouw condoleances over aan de nabestaanden van Heddy Honingmann

Honingmann verhuisde in de zeventiger jaren vanuit Peru naar Nederland. Ze won verschillende internationale prijzen en won in Nederland liefst twee keer een Gouden Kalf. In 2016 kreeg ze eveneens de Prins Bernhard Cultuurfonds oeuvreprijs. Ze laat een ,man, zoon en een stiefzoon achter. Op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl krijg je- helemaal; onderaan de pagina- de gelegenheid om condoleances over te brengen aan de nabestaanden van filmmaker Heddy Honingmann.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie