Uitvaart Gerwin Hoekstra, organist is overleden

Organist Gerwin Hoekstra is overleden. Hij werd slechts dertig jaar. Hoekstra is overleden aan de gevolgen van kanker Wanneer de uitvaart plaats zal vinden, is nog niet bekend gemaakt.

Uitvaart Gerwin Hoekstra, organist mocht slechts dertig jaar oud worden

Hoekstra was sinds 2020 de vaste organist van de Grote of de Jacobijnenkerk in Leeuwarden. Gerwin Hoekstra studeerde bij de bekende organisten Erwin Wiersinga en Theo Jellema aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen Hij studeerde er cum laude af. Vervolgens vertrok hij naar de Verenigde Staten waar hij verschillende nationale en internationale concoursen wist te winnen Bij zijn terugkomst in Nederland werd hij meteen de vaste bespeler van het Muller-orgel in de kerk in Leeuwarden. Deze orgel wordt algemeen beschouwd als het mooiste orgel van Nederland. Hij zei veel over de kwaliteiten van Hoekstra, wellicht wel de beste organist van ons land.

Wil jij de nabestaanden van Gerwin Hoekstra condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, helemaal onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie