Uitvaart Folke Nauta, pianist is overleden

Pianist Folke Nauta is overleden. Hij is slechts vijftig jaar oud geworden. Waaraan Nauta is overleden, is niet bekend gemaakt. Het is ook nog onduidelijk wanneer de uitvaart precies plaats zal vinden.

Uitvaart Folke Nauta, pianist is vijftig jaar oud geworden

Folke Nauta was een zeer talentvol musicus. Hij won verschillende concoursen en richtte zich met name op het wat onbekendere repertoire. De laatste jaren moest hij zich noodgedwongen toeleggen op stukken voor de linkerhand. Een verkleving in de pees van de rechterpols zorgde ervoor dat hij de controle over de rechterhand enigszins verloor. Toen Nauta twaalf jaar oud was, mocht hij vervroegd naar het Conservatorium in Zwolle. Later studeerde hij aan het Sweelinck Conservatorium. Daar studeerde hij met een 10 en een speciale onderscheiding af. Folke Nauta won verschillende prijzen. Hij speelde met de belangrijkste Nederlandse orkesten en speelde ook vaak solo. Ook richtte hij zich speciaal op kamermuziek.

Wil jij de nabestaanden van Folke Nauta condoleren met dit grote verlies? Dat kan hier op AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

1 gedachte over “Uitvaart Folke Nauta, pianist is overleden”

  1. Bedankt voor de mooie tijden die we hebben samen gehad, en de nabestaanden gecontroleerd met het verlies. Veel sterkte met de komende tijden
    Kasia Opaszowska

    Beantwoorden

Plaats een reactie