Uitvaart Fernando Chalana, voetballer is overleden

Voetbalclub Benfica heeft het overlijden van Fernando Chalana bekend gemaakt. Het is onbekend waaraan de voetballer is overleden. Ook over de uitvaart zijn door de club nog geen nadere mededelingen gedaan. Chalana is 63 jaar oud geworden.

Fernando Chalana was jarenlang de grote man bij de Portugese grootmacht Benfica uit Lissabon. Ook speelde hij 27 interlands voor het Portugese elftal. In 1984 was Chalana de revelatie van het EK in Frankrijk. Met zijn dribbels en creativiteit groeide hij uit tot een van de smaakmakers. Met Portugal werd hij uiteindelijk uitgeschakeld in de halve finale door gastland Frankrijk, met Michel Platini als grote uitblinker. Bij Benfica is verslagen gereageerd op op het overlijden van Fernando Chalana. ‘ Hij was ene genie’, zo liet de club weten. ‘ Hij was een van de beste spelers uit de geschiedenis van de club. We zijn in diepe rouw’.

Wil jij condoleances overbrengen aan de nabestaanden van Fernando Chalana? Dat kan hier op de website AllesOverUitvaartverzekeringen.nl, onderaan deze pagina.

Rate this post
Redactie

Plaats een reactie